Şiddetli Kabızlık Nasıl Çözülür?

Şiddetli Kabızlık Nasıl Çözülür?

Şiddetli kabızlık nasıl çözülür?

Hayatın şu anki temposu çok zorlu ve sürekli hızlanmamıza neden oluyor, zihnimizin ve bedenimizin farklı ritimleri sürdürmesine neden oluyor. Stres ve beslenme de vücudumuzun giderek daha fazla uyumsuz hale gelmesine neden olan, örneğin şiddetli kabızlık gibi zorluklara ve patolojilere neden olan faktörlerdir.

Şiddetli kabızlık nedir

Nüfusun %15'inin şiddetli kabızlıktan muzdarip olduğu tahmin edilmektedir; bu durum kadınlarda (hamilelik sırasında daha fazla) ve 65 yaş üstü kişilerde daha sık görülmektedir.

Tuvalete gitme sıklığının haftada üç defadan az olması ve dışkının sert ve/veya hacimli olması şiddetli kabızlık olarak tanımlanır. Ayrıca dışkılamada zorluk, tam boşaltılamama hissi ve bağırsak tıkanıklığı da yaşanır.

Şiddetli kabızlığınızın nedenleri

Hastaya bağlı olarak kabızlığın nedenlerinin çok farklı olacağı dikkate alınmalıdır. Her ne kadar en yaygın olanları şunlardır:

Yeterince lif yememek
Hareketsiz yaşam
Stres
Tuvalete gitme dürtüsü kontrol altına alındı
Diyet değişiklikleri (rutin değişiklikler)
Dışkıyı dışarı atmak için kaslarda zayıf koordinasyon
Dışkılama sırasında ağrıya neden olan anal problemler
Bağırsakların son kısmındaki sorunlar

Tuvalete normal şekilde dönmenin olası çözümleri

Lifli gıdalar: Diyetinize daha fazla lif katmak dışkınızın hacminin artmasına ve daha fazla sıvı tutmasına yardımcı olur, dolayısıyla kolondan geçmek için gerekli şekil ve ağırlığa sahip olur. Çiğ havuç, avokado gibi lif ve aynı zamanda bol miktarda su içeren gıdalar, sindirim sırasında kolonda daha fazla su kalmasına yardımcı olacak ve dolayısıyla işlerin biraz daha iyi akışını sağlayarak kabızlığın hafifletilmesine ve önlenmesine yardımcı olacaktır. .
Bol sıvı tüketin: Bol su ve kafeinsiz içecekler için. Diyetteki lif miktarının artması nedeniyle oluşabilecek şişkinliği ve gazı önlerken dışkıların yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.
Egzersiz: Düzenli fiziksel aktivite yapmak dışkıların kolondan geçişine yardımcı olacaktır. Haftanın çoğu günü egzersiz yapmak ideal olacaktır.
Bağırsak alışkanlıkları: Tuvalete gitme dürtüsünden kaçınmayın, bir programa uymaya çalışın.
Gıda takviyeleri: Probiyotikler, canlı mikroorganizmalar içeren, sağlığımıza faydası olan ve kabızlık semptomlarını azaltmak için giderek daha fazla kullanılan bir takviye, çünkü bazı probiyotik bakterilerin bağırsak geçiş süresini ve bağırsak hareketlerinin sıklığını ve tutarlılığını azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Şiddetli kabızlık için diyet

Şiddetli kabızlıktan şikayetçiyseniz en önemli şey, lif içeren gıdalardan oluşan dengeli ve çeşitli bir beslenmeyi sürdürmek ve her şeyden önce çok iyi sıvı tüketmek olacaktır.

En iyi lif kaynaklarından bazıları ekmek, tam buğdaylı makarna, yulaf ve tahıllar gibi tam tahıllardır. Mercimek, siyah fasulye, barbunya fasulyesi gibi baklagiller. Çilek, soyulmuş elma, portakal ve armut gibi meyveler. Havuç, brokoli ve kara lahana gibi sebzeler. Ayrıca badem, yer fıstığı ve ceviz gibi kuruyemişler de bulunur.

Daha önce de söylediğimiz gibi, kabızlıktan muzdaripseniz iyi sıvı alımı da önemli bir faktördür, çünkü tüketilen liflerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur, böylece dışkılar daha yumuşak ve daha kolay geçer.

Kabızlık çekiyorsanız ve hatta bunu önlemek için tamamen uzak durmanız gereken işlenmiş gıdalar, fast food, kızarmış yiyeceklerdir çünkü bunlar bize lif sağlamaz ve vücudumuza da faydalı değildir.

Doğal çözüm: Bağırsak geçişini düzenleyici

Sağlığınızı önemsiyoruz ve bu nedenle günlük yaşamınız için değerli fikirler sunarak elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Şimdi size kabızlıkla mücadeleye yönelik önerilerimizden birini getiriyoruz.

2019'da yapılan bir inceleme, 2 hafta boyunca probiyotik almanın kabızlığın tedavisine, dışkı sıklığının ve tutarlılığının artmasına yardımcı olabileceği bulundu.

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Probiyotik Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Dulcolax 50 Kapsül Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ

DulcoSoft Oral Solüsyon 250 ml Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ

NBL Probiotic Gold 20 Saşe 3'lü Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Enterogermina Yetşkin (Family) 10 Flakon Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Probest Digestive Probiyotik 20 Kapsül Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

NBL Probiotic Drop Damla 7,5 ml Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Wellcare Provim Daily 30 Kapsül Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Pro-Probiotic 30 Kapsül Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Wellcare Constipass 10 Şase Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Enterogermina Çocuklar İçin 5 ml x 20 Flakon Ürününü İncelemek için TIKLAYINIZ.

Referans : 

https://www.vitaeinternational.com/how-to-solve-severe-constipation/

Etiketler: probiyotik, prebiyotik, probiotic, probiotics, bağırsak sağlığı, kabızlık
Haziran 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR