Sigara Bağımlılığı Nedir, Sigara Bırakılırken Neler Yaşanır?

Sigara Bağımlılığı Nedir, Sigara Bırakılırken Neler Yaşanır?

Sigara içeriğinde 4000’den fazla kimyasal madde barındırdığından dolayı bağımlılık yapan bir tütündür. Hem psikolojik hem de fiziksel bağımlılığa neden olan sigara kullanımının önüne geçilebilir. Ancak bu süreçte sigara içen kişinin ne yapması gerektiğini bilmesi ve sabırlı olması gerekir. Sigara bırakmada en önemli rol kişinin kendisine düşer. Her ne kadar yardımcı birçok yöntem olsa da kişi istemediği sürece bu yöntemlerin hiçbirinin de etki etmesi söz konusu olmayacaktır.

Sigaranın bağımlılık yapmasına neden olan madde nikotindir. Sigara bağımlılığı beynin yapısını ve fonksiyonlarını kalıcı olarak değiştirdiği için kişinin de bu isteğin önüne geçebilmesi kolay olmayacaktır. Çoğu kullanıcı sigaradaki kimyasalların bilincinde ve hatta vücutlarında nelere sonuç verdiğinin farkındadır. Lakin tüm bunlara karşın kullanmaya da devam ederler. Sigarayı bırakmanın yöntemlerinden bir tanesi de nikotin bandı kullanmaktır. Elektronik sigara, pipo, puro ya da nargile bunlar sigara kullanmayı bıraktırmış olsalar bile nikotin barındırdığı için kendileri bağımlılık yaratacaktır. Dolayısıyla zararlı bir alışkanlığı bırakabilmek için başka bir zararlı alışkanlığı kullanmak hiç de mantıklı olmayacaktır.

Nicorette Invisi 2. Adım 15 MG Nikotin Bandı 7'li, erişkinlerde sigara bağımlılığının tedavisinde endikedir. Bu ürün, sigarayı bırakmak isteyenlerde nikotin isteğini hafifletir ve sigarayı bırakmalarına katkı sağlar. Sigarayı bırakmak için ilk aşamada 25 mg dozundaki bant ile tedaviye başlanması ve 8 hafta boyunca günde bir bant kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Sigarayı Bırakırken Neler Yaşanır?

Sigarayı bırakmak çok önemli bir o kadar da zor bir süreçtir. Bunun için öncelikli olarak sigarayı bırakacak olan kişinin psikolojik olarak kendisini hazırlaması gerekir. Bu süreçte ilk yaşayacağı şey yoksunluk krizidir. Nikotinin bağımlılık yapıcı etkisinden dolayı kişi sigara krizine girecektir. Sabırlı olmak bu noktada çok önemli, fakat destekleyici ürünleri kullanmak da bu süreçte kişinin sabrının daha güçlü olmasını sağlar. Yukarıda bahsettiğimiz Sağlık & Medikal Ürünleri arasında bulunan nikotin bandı sigarayı bırakma noktasında size önemli destek sağlayacaktır. Sigaranın bırakıldığı ilk günlerde yaşanan baş ağrısı normal bir durumdur. Ağızda kuruluk ya da metalik bir tat, kaygı, huzursuzluk gibi durumlarsa yaşanır.

Medikal sağlık ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: sigara, sigara bırakma, sigara bağımlılığı, sigara bağımlılığı nedir, sigara bağımlılığı tedavisi, nikotin bandı
Şubat 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR