Soğuk Algınlığında Burun Tahrişine Ne İyi Gelir?

Soğuk Algınlığında Burun Tahrişine Ne İyi Gelir?

Soğuk algınlığı beraberinde grip ve nezleyi getirecektir. İnsanların nezle ve gripte en çok şikâyet ettiği şey ise burun akıntısıdır. Gripken sürekli burnun akıyor olması ve silme ihtiyacının duyulması burnun ve burun kenarlarının tahriş olmasına neden olacaktır. Burnu silerken kullandığınız peçete ya da mendil meydana gelebilecek tahrişlerde de önemli rol oynar. Aşağıda bahsedeceğimiz hususlar burun akıntınızın çok olması durumunda neler yapmanız gerektiğini kapsamaktadır.

Burnunuzu Sürekli Açık Tutmaya Gayret Edin

Nezle sırasında burun sürekli akacağı gibi bazı durumlarda da tıkanacaktır. Tıkalı bir burun sürekli akan bir burun kadar sinir bozucudur ve yaşam kalitesini etkiler. Örneğin; burun tıkalı biçimde uyumak çok daha zordur bunun için gün boyunca kendinizi bitkin ve halsiz hissedersiniz.

Burnunuzu açmak için kullandığınız ilaçlar ya da mentollü ürünler burnunuzun açık kalmasını sağlayarak sürekli silmenizin önüne geçecek ve gece daha kaliteli uyku uyumanızı sağlayacaktır.

Yumuşak Mendiller Kullanmalısınız

Burnunuz sürekli aktığı için sürekli silme ihtiyacı hissedeceksiniz. Burnunuzu sildiğiniz mendil sert ise bu durumda burun kenarlarınızda tahrişi hızlandıracaksınız. Yumuşak mendiller ise cildinize hasar vermeyeceğinden dolayı burun kenarlarınızın tahriş olmasının önüne geçecektir.

Cildin Nemlendirilmesi Sağlanmalıdır

Kışın soğuklarda cilt nem dengesini kaybedeceği için kurumaya başlayacaktır. Nezleyken burnunuzun kenarlarında da kurumalar olacağından sürekli sildiğiniz için cildiniz çok çabuk tahriş olacaktır. Burun kenarlarınız başta olmak üzere cildinizi genel olarak nemli tuttuğunuzda tahriş olmasının da önüne geçmiş olursunuz. Bepanthol Onarıcı Bakım Merhemi 50 gr yalnızca burun kenarlarınız değil aynı zamanda diz, dirsek ve topuk gibi çevresel etkenlere daha fazla maruz kalan cilt bölgelerinin korunmasını sağlar. Cildin bu bölgelerinin kaybettiği nemi geri kazandırmak için nemlendirir.

Onarıcı Ürünler Kullanmalısınız

Nemlendirici & Onarıcı ürünlerin cilt bakımında önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Bu ürünlerin kış ya da yaz sürekli kullanılması gerekir. Özellikle kuru ciltlere sahip olan kişiler mutlaka düzenli olarak kulanmalıdır.

Cildiniz için en uygun cilt bakım ürünlerini https://www.dermoailem.com/  adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: soğuk algınlığında burun tahrişine ne iyi gelir, nemlendirici kremler, nemlendirici ve onarıcı kremler, cilt bakımı
Ocak 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR