Sonbaharda Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Öneriler

Sonbaharda Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Öneriler

Bağışıklık sistemi, vücuda giren mikropları engelleyebilmek için vücudun savaşan düzeni demek yerinde bir tanımlama olacaktır. Bağışıklık sistemi zaman zaman çevresel faktörlerden, besinlerden ve günlük rutin yaşamdan etkilenerek zayıflamaya başlayabilir. Bu durumda ise kişinin hastalanması kaçınılmaz olacaktır. Özellikle sonbahar mevsimi bağışıklık sisteminin en düşük olduğu zamanlardır. Bu zaman içerisinde bağışıklık sistemi ne kadar iyi korunabilirse kişi hastalıklardan da o kadar uzak kalacaktır.

Dengeli Beslenme

Bağışıklığı güçlendirmenin en etkili yolu dengeli beslenmedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen birisi şeker, un, kızartma gibi yiyeceklerden uzak durması gerekir.  Özellikle işlenmiş etler ve katı yağlar bağışıklığın zayıflamasında etkilidir.

Süt ve Süt Ürünleri

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen kişiler süt ve süt ürünleri ile et, sebze, meyve ve tahıl yönünden dengeli beslenmelerine dikkat etmelidir. Sebze ve meyveler içeriğindeki lifler sayesinde son derece kıymetli besinlerdir. Vücudun şeker ve şekerle yapılan yiyeceklere ihtiyacı yoktur. Bunun dışında bu besinler zayıflığın düşmesinde oldukça etkilidir.

Protein Alımı

Bağışıklığı güçlendirmek için vücudun proteinlere ihtiyacı vardır. Bunun için günlük protein alımına dikkat edilmesi gerekir. Kırmızı et, beyaz et, yumurta, süt ve süt ürünleri protein açısından zengindir. Bu besinleri günlük yeterli miktarda almanız gerekir.

Omega 3

Bağışıklık sistemi için omega 3 alımı da çok önemlidir. Balık, ceviz, semizotu gibi yiyecekler omega 3 bakımından zengindir. Haftada 3 gün balık yemek vücudun omega 3 ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır.

Propolis

Propolis bağışıklığın güçlendirilmesi açısından önemlidir. Propolisin üretim koşulları ise yapacağı etki konusunda belirleyici rol oynayacaktır.

Ispanak

Ispanak mevsim geçişlerinde tüketildiğinde bağışıklığı koruyan bir etkiye sahiptir. Yeşil yapraklı sebzeler arasında bulunan ıspanak vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi almasını sağlar.

Multivitamin Kullanımı

Multivitaminler vücudun besin eksikliğini tamamlamak amacıyla kullanılır. Dinamis Full Mix Multivitamin Şurup 150ml içeriğinde bulunan vitamin grupları sayesinde özellikle çocukların gelişim dönemleri içerisinde bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz besinler vücudun sağlıklı kalmasını sağlayacağı bağışıklığı güçlendirerek mevsim geçişlerinde daha rahat olunmasını sağlayacaktır.

Vitamin çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: son baharda bağışıklığı güçlendirmek için öneriler, multivitaminler, takviye edici gıdalar, multivitamin takviyesi, bağışıklık güçlendirici
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR