SPF Nedir, Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalıdır?

SPF Nedir, Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalıdır?

Havaların ısınmasıyla birlikte cilt söz konusu olduğunda ilk akla gelen şey acaba kaç faktör güneş kremi almalıyım sözü oluyor. Çünkü cildin güneşten korunabilmesi için dikkat edilmesi gereken ilk şey SPF faktörüdür. Peki, SPF nedir ve ne kadar olması gerekir?

SPF Nedir?

SPF demek güneş koruma faktörü demektir. Bu faktörün belirlenmesinin amacı cildin zarar görmesine neden olan UVB ışınlarının ne kadar koruduğunun ölçülebilmesidir.

SPF Numarası Ne Anlama Geliyor?

Güneş kremlerinin üzerinde bulunan faktör rakamları güneşten gelen UV radyasyonunun cilde ne kadar sürede zarar verebileceğini ölçer. Yüksek korumalı SPF kremler düşük korumalı SPF değerlerine sahip kremlere göre daha fazla koruma sağlar.

Bunu bir örnekle açıklayacak olursak, aradaki SPF değerini daha iyi anlayabilirsiniz. Satın aldığınız bir güneş kremi 30 faktör diğeri ise 50 faktör. 30 faktör olan güneş kremleri güneşten gelen UVB ışınlarının yaklaşık olarak %3’ünün cildinize geçmesine izin verir. Ancak 50 faktörlük bir güneş kremi bu oranı %2’ye düşürür.

Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalı?

Güneş kremleri kaç faktör olmalı sorusunun yanıtı aslında cildiniz, bulunduğunuz konumla ilgilidir. Aşağıda bu faktörlerin güneşten gelen UVB ışınlarını yüzde kaç oranında engellediği belirtilmiştir. Buna göre siz cildiniz için hangisi daha uygun olacaksa onu tercih edebilirsiniz.

15 koruma faktörüne sahip olan kremler UVB ışınlarının %93’ünü engeller.

30 koruma faktörüne sahip olan kremler UVB ışınlarının %97’sini engeller.

50 koruma faktörüne sahip olan kremler UVB ışınlarının %98’ini engeller.

Yazın en şiddetli sıcaklarını yaşadığımız bu günlerde ister deniz kenarında olun isterseniz şehirde Janssen Cosmetics Sun Shield 75 ml Spf 50 sizi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyacaktır.

Vücut İçin Güneş Kremi son derece önemlidir. Yani aslında güneş kremleri yalnızca yüz ve kollar için değildir. Nerede olursanız olun güneşe çıkmadan 30 dakika öncesinde güneş kremini cildinize uyguladığınızda cildinizi yanık ve cilt kanserine karşı da korumuş olursunuz.

Cilt bakım ve güneş ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: spf nedir, güneş kremi, vücut için güneş kremi, güneş kremi faktörleri
Ağustos 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR