Ten Rengine Uygun Allık Önerileri

Ten Rengine Uygun Allık Önerileri

Allık yüzümüze kattığı sıcak renklerle daha canlı bir görünüme kavuşmamıza yardımcı olan önemli bir makyaj malzemesidir. Allıklar özellikle tenimizin soluk olduğunu hissettiğimiz günlerde yanaklarımıza bir ışıltı ve renk katan bir ürün olmasıyla makyaj rutinimizin önemli bir parçasıdır.

Allık denince akla yalnızca yanaklarımızı pembeleştiren bir makyaj malzemesi gelmemelidir. Doğru allık rengini seçmek özellikle ten rengimize uygun ve makyajımızda doğal duracak bir allık bulabilmek için önemlidir. Ten rengine uygun allık önerileri ve ten rengine göre allık nasıl seçilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Ten Rengine Göre Allık Önerileri

Açık Tenler İçin Allık Önerisi

Açık tenli kişiler için allık kimi zaman daha elzem bir seçenek olmaktadır. Özellikle cildin alt tonu soğuk olduğunda ve bazı sabahlar soluk bir tenle uyanıldığında allık büyük bir yardımcı olmaktadır. Açık tenler için pembe alt tonu olan nude allıklar güzel bir seçenektir. Bu sayede, allık cildinize hem bir parlaklık hem de canlılık katacaktır.

Bununla beraber, açık tenlerde pembe alt tonunda nude rengi allıkların tercih edilmesinin bir sebebi de makyajı vurgulayan bir nokta olmasının yanı sıra bu rengin açık tende doğal durması ve makyaj malzemesi gibi algılanmamasıdır. Daha bronz tonlardaki allıklar açık tenler için doğal olmayan ve abartılı bir görüntü de yaratabilir.

Buğday Tenler İçin Allık Önerisi

Allık konusunda seçenekleri en çok olan ten rengi buğday tendir diyebiliriz. Yaklaşık olarak bütün allık tonları buğday tende doğal bir görünüm yaratırken makyajı vurgulayabilir. Doğal görünümü ile cilde renk katarken hemen hemen her tonun cilde uygun olması çok büyük bir avantajdır. Özellikle şeftali alt tonunda olan daha bronz tondaki allıkları tercih etmeniz harika bir görünüm kazandıracaktır.

Esmer Tenler İçin Allık Önerisi

Esmer tenler için far renklerinde olduğu gibi pembe ve mürdüm alt tonlarında bir allık tercih etmek güzel bir tercih olacaktır. Bu tonlardaki allıklar esmer tenlere parlaklık katarken pembe tonlarıyla hafif bir renk de katacağı için özellikle hafif bir makyajla doğal ve canlı bir görünüm yaratır.

Selinbeauty Bronze Goddes Terracota ile cildinize ışıltılı bir görünüm kazandırırken bronz bir renk katarak makyajınızı vurgulayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: ten rengine allık önerileri nelerdir, açık tenler için allık önerisi, allık çeşitleri, bronz allık, makyaj önerileri
Kasım 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR