Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Kadınlar bakımlı olmaya özen gösterir ve bunun içinde sağlıklı ve şık tırnaklara sahip olmak ister. Özellikle iş hayatında ellerinizi çekinmeden korkusuzca istediğiniz bir yere uzatabilmeniz için bakımlı tırnaklara ihtiyacınız olacaktır.

Bakımlı tırnaklar denildiğinde genelde akla profesyonel olarak bu işi yapan kişiler gelir, ancak evinizdeyken de bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

El Bakımı İçin Evde Yapılabilecekler

El bakımı yapılırken doğal yöntemleri tercih etmek en mantıklı seçim olacaktır. Örneğin limon suyu kullanarak ellerinizi yumuşatabilir ve lekeleri yok edebilirsiniz. Bunun gibi örnekler aşağıda sıralanmıştır.

  • Beyaz ve canlı ellere sahip olmak için su içerisine tuz konularak ellere  peeling yapılmalı.
  • Bulaşık yıkarken eller kimyasal temizlik ürünlerinden uzak tutmalı bunun içinde eldiven giyilmeli.
  • Eller gün içinde sıklıkla yıkanmalı ve bu sayede mikroplardan arındırılmalı.
  • Kuru eller düzenli bir şekilde nemlendirilmeli ve bakım kremleri kullanılmalıdır.
  • Ojeler temizlerken kaliteli asetonlar kullanılmalı tırnakların yüzeyine zarar verilmesi önlenmelidir.

Gülşah E Vitaminli Aseton, tırnak ve tırnak etlerinize zarar vermeden ojelerinizi kolayca temizlemenizi sağlar. Bir miktar aseton pamuk ya da kağıt mendile dökülür ve tırnak üzerindeki oje ovalanarak yavaşça temizlenir.

Sağlıklı Tırnaklar İçin Tavsiyeler

Tırnaklar sürekli olarak suyla temas ettiğinde yumuşar ve bu da doğal olarak kırılmalara neden olur. Bu nedenle suyla temas etmeden önce mutlaka e eldiven takılması gerekir.

Uzun tırnaklar hastalıklara ve kırılmalara karşı müsaittir. Bu nedenle düzenli olarak tırnakların kısaltılması ya da uzun bırakılacaksa düzenli bakımlarının yapılması gerekir.

Tırnaklar zamanla sararabilir ya da çatlayabilir. Bu durum bir hastalığın habercisi olabileceği gibi mutlaka erken müdahale edilmesi gerekir. Eğer bu görüntüler kamufle edilmeye çalışırsa sorun tahmin edildiğinden çok daha büyük olabilir.

Piyasada birbirinden farklı tırnak bakım ürünleri mevcut ve uygun fiyata satılmaktadır. Bu ürünlerden alınarak kullanılması tırnakların bakımlı olmasını sağlayacaktır.

Tırnakların üzeri kadar çevresinin bakımı da önemlidir. Özel olarak üretilmiş olan yağlarla tırnak çevresi bakımı yapılabilir.

Tırnaklarınızın bakımları için kullanacağınız ürünlere https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tırnak bakımı, tırnak bakımı nasıl yapılır, evde tırnak bakımı nasıl yapılır, evde tırnak bakımı, el bakımı, evde el bakımı, aseton
Mayıs 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR