Tırnak Nasıl Güçlendirilir, Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tırnak Nasıl Güçlendirilir, Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır

Sağlıklı, bakımlı ve güzel tırnaklara sahip olmak zor olsa da düzenli olarak yapılan bakımlarla bunu sağlayabilmek mümkün. Genelde tırnak bakımının zor ve zahmetli olduğu hatta zorlayıcı olduğu düşünülür ancak bunu doğru yaptığınızda zannettiğinizden çok daha basit olacaktır. Evde tırnak bakımını yapabilmek için edineceğiniz birkaç küçük malzeme işinizi kolaylaştırmaya yarayacaktır.

Tırnak ve Tırnak Eti Bakımı Öncesi Ne Yapmalı?

  • Tırnakların bakımına başlamadan önce tırnak etlerinizi ve tırnaklarınızı yumuşatmanız gerekiyor. Bunun için limonlu ılık su kullanabilirsiniz. 
  • Tırnaklarınızın temizliği ve bakımı için su ve tuz karışımını kullanarak doğal peeling yapabilirsiniz.
  • Yukarıda bahsettiğimiz başlıklar el ve tırnaklarınızın yumuşamasını sağlayacaktır. Ellerinizdeki ölü derileri uzaklaştırdıktan sonra artık manikür işlemine geçebilirsiniz.

Tırnak Bakımının Adımları

Tırnaklarınızı iyice yumuşattıktan ve nemlendirdikten sonra artık şekillendirme aşamasına geçebilirsiniz. Şekillendirmede kullanacağınız malzemelerin mutlaka temiz olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Tırnak makasıyla tırnaklarınızı istediğiniz kısalığa getirin, eğer tırnaklarınız kısaysa o zaman bu adımı atlayabilirsiniz. Tırnaklarınızın uçlarını törpüleyerek düzeltin.

Törpüyle tırnaklarınıza farklı görünüm verebilirsiniz. Düz kare ve yuvarlak şekiller tırnaklar için uygulanabilir.

Tırnak etlerinizi temizleyerek düzeltebilirsiniz. Bunun için tırnak et pensi kullanmanız gerekir. Aşırıya kaçmadan tırnak etlerinizi düzeltebilirsiniz.

Tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi kesip düzenledikten sonra artık pürüzsüz tırnaklara sahip olacaksınız. Bunun için de nemlendirici kullanabilirsiniz.

Tırnak etlerinden arınmış, şekillendirilmiş pürüzsüz tırnaklara sahip olduktan sonra uygun bir nemlendirici kullanarak ellerinizi nemlendirmelisiniz. Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı 11 ml bileşimindeki E vitamini jojoba, badem, limon, ginseng ve nilüfer çiçeği ekstreleri sayesinde tırnak ve tırnak etlerini nemlendirir, korur, yenileyici özelliği ile de her zaman canlı ve sağlıklı kalmasını sağlar. 

Tırnak bakımı yaptıktan sonra en son aşama olarak renklendirmek için oje sürebilirsiniz. Ojeyi iki kat sürdüğünüzde daha yoğun bir renk elde edebilirsiniz. Üzerine cila atarak ojenizin daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tırnak bakımı ilk başlarda zor gibi geliyor olsa da zamanla bunu alışkanlık haline getirdiğinizde çok kolay olduğunu göreceksiniz ve bakım yapmadığınızda rahatsız olmaya başlayacaksınız.

El bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: tırnak bakımı, tırnak güçlendirici, tırnak güçlendirme
Nisan 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR