Vajinal Flora Bozukluğu Nedir, Nasıl Düzelir?

Vajinal Flora Bozukluğu Nedir, Nasıl Düzelir?

Kadınların el ve yüz bakımı gibi vajina temizliğine de dikkat etmesi gerekir. Çünkü vajinal flora bozukluğu, genital bölge temizliği ile yakından alakalı bir konudur. Vajinada doğru yapılmayan temizlik durumunda kaşıntı, yanma, batma ve koku gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu da beraberinde vajinal flora bozukluğuna neden olur.

Vajinal rahatsızlıkların meydana getirdiği birçok hastalık vardır. Bunlara önlem olması açısından aşağıdaki tedbirlerin uygulanması sağlıklı kalmak için çok önemlidir.

Vajina Yapısını Tanımak Gerekir

Vajina asidik bir ortamdır. Bu asidik yapı sayesinde patojenik bakteri, mantar ve parazitlere karşı savunma bariyeri oluşturur. Vajinal enfeksiyonların gelişimi bu asidik yapı sayesinde engellenirken sağlıklı kalabilmek içinde bu dengeye çok dikkat etmek gerekir.

Vajina ıslak bir ortamdır. Dolayısıyla rahim ağzı ve genital bölgedeki bezlerden adet döngüsüne bağlı olarak ıslaklık sürekli yaşanır. Adet döneminden sonra şeffaf kıvamlı yeni adet döneminde ise koyu kıvamlı beyaz bir akıntının olması normaldir.

 

Vajinal flora ve pH’ı bozabilecek etkenler yok edilmediği sürece vajinada yaşanabilecek enfeksiyonlar normaldir. Örneğin; antibiyotik kullanımı, vajina kremleri ve vajinanın sabunla yıkanması gibi durumlar floranın bozulmasına neden olabilir.

Vajinada yaşanacak bir enfeksiyon diğer organlara çok hızlı bulaşabilir. Tedavi edilmemiş bir idrar yolu enfeksiyonu floranın bozulmasına neden olabilir.

Vajinal flora bozukluğu halinde ise aşağıdaki belirtiler kendisini göstermeye başlayacaktır.

Vajinal Flora Bozukluğu Belirtileri

  • Bol miktarda vajinal akıntı,
  • Bölgede koku,
  • Yeşil-sarı vajinal akıntı,
  • Vajinal kaşıntı,
  • İdrarda yanma, sık idrara çıkma
  • Sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu varlığında genital hijyen sorgulanmalıdır.

Yukarıdaki belirtilerin olması halinde Assos Vagi Flora Vajinal Flora İçin 14 Kapsül kullanılabilir. Flora bozukluğunda etkili olan bu ürünün kullanımıyla alakalı siparişiniz esnasında açıklamalarını da okumanızı tavsiye ederiz. Sitemizden ayrıca İntim Sağlık Ürünleri incelenebilir.

Vajinal Kaşıntı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Vajinada meydana gelebilecek kaşıntı rahatsızlık verici bir durumdur. Bu durumu yaşamamak için iç çamaşırı kullanımı da çok önemlidir. Sentetik yerine pamuklu iç çamaşırlarının kullanılması daha sağlıklı olacaktır.

Anne ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: vajinal flora bozukluğu, vajinal flora bozukluğu nedir, vajinal flora bozukluğu nasıl düzelir, cilt bakımı, vajinal bakım
Şubat 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR