Vazelin Nedir, Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Vazelin Nedir, Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Vazelin, pek çok kişinin evinde vardır, ancak insanlar neden ne amaçla kullandıklarını çok fazla bilmezler. Vazelin denildiğinde akla ilk gelen şey cildin nemlendirilmesini sağladığıdır. Oysaki vazelin sadece cildin nemlendirilmesini sağlamaz.

Vazelin Nedir?

Vazelinin bulunması aslında bir tesadüfe dayanmaktadır. 1859 yılında iflasın eşiğindeki bir kimyager olan Robert A. Petrol kuyularının yanına gittiğinde ayağına yapışan bir maddenin ayağındaki yaraları iyileştirdiğini bulmuş ve bunun üzerine yapmış olduğu araştırmalar neticesinde vazelini icat etmiştir. Vazelinin ilk adı vazelin petrol jeli’dir.

Bu madde vücutla temasa geçtiğinde katı olan formundan uzaklaşarak daha yüksek yağ oranından dolayı erimeye başlar ve sürüldüğü bölgedeki derinin yumuşamasına imkan sağlar. Vazelin hidrokarbon karışımı olan bir maddedir. Bulunduğu günden bu zamana kullanılan ve cildin çeşitli bölgelerine uygulanan vazelin bugün daha modern bir hale getirilerek cilt bakımında önemli bir yere sahip olmuştur.

Vazelinin Faydaları Nelerdir?

Vazelinin cilt üzerindeki faydaları saymakla bitmez. Aşağıda örnek olması açısından bazı faydalarından bahsedilmiştir.

Vazelin kozmetik sektöründe çok önemli bir yere sahiptir. Nemlendirici & onarıcı kremlerin, losyonların yapımında kullanılan bu madde bakım kremi olarak da tercih edilmektedir. Cilde sürüldüğünde cilt üzerindeki kuruluğun giderilmesini sağlayarak daha yumuşak ve daha nemli bir hale getirir.

Vazelin kullanıldığında ciltte meydana gelen çatlaklar, yaralar ve yanıklar çok daha hızlı iyileşecektir.

Cilt kuruduğunda pul pul dökülmeler meydana gelir. Vazelin cildi nemlendirerek pullanmanın oluşmasını engeller. Krauterhof Vazelin (Beyaz Alman Vazelini) bu etkiyi gösterebilecek en iyi vazelin olarak önerilir.

Ayak Bakımını Sağlar

Kişisel hijyenin en önemli aşamalarından olan ayak bakımı çok önemlidir. Günün tüm ağırlığını, yorgunluğunu ve stresini üzerinde taşıyan ayaklar kuruduğunda istenmeyen çatlakla oluşur ve bu da yaşam konforunun önemli derecede düşmesine neden olur. Vazelin çatlakları önleyerek ölü hücrelerin ayaklardan atılmasına yardımcı olur. Günün yorgunluğunun atılması için her gün ayaklara vazelinle yapıla masaj yorgunluğun giderilmesine de yardımcı olur.

Dudak Koruyucu

Vazelin yalnızca ayaklara değil aynı zamanda dudaklara da iyi gelir. Özellikle kışın soğuktan dudakların kuruyup çatlamasının önüne geçer.

El ve ayak bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: vazelin nedir, vazelin ne işe yarar, vazelinin faydaları nelerdir, nemlendirici ve onarıcı, vazelin
Aralık 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR