Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı

Yağlı bir cilde sahipseniz aynı anda birçok şeyi düşünmek zorundasınız. Çünkü yapacağınız yanlış bakım rutini cildinizin aşırı parlak olmasına ve sivilcelenmesine neden olacaktır.

Yağlı ciltlerin en büyük sıkıntısı sivilcelenmesidir. Ama endişe etmeyin yağlı bir cilde sahipseniz doğru bakım rutiniyle birlikte can sıkan zorlukların üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Sabah ve Akşam Cildinizi Temizleyin

Cilt bakımının en önemli aşaması cildin temiz tutulmasını sağlamaktır. Cildiniz yağlıysa daha fazla temizliğe ihtiyacı olacak. Çünkü cildinizdeki gözenekler cildinizde toplanan kirle tıkanacak ve bu da aknelerin oluşmasına neden olacaktır. Sabah ve akşam cildini rutin olarak yıkamalısınız. Bu yalnızca gözeneklerin açılmasına değil aynı zamanda cildinizin ölü hücrelerden arınmasına neden olacaktır.

Temizleme Jeli veya Tonik Kullanın

Yukarıda cilt temizliğinin öneminden bahsettik, ancak nasıl temizlemeniz gerektiği de bu noktada çok önemlidir. Piyasada farklı temizleme ürünleri vardır. Bu ürünler sabun gibi ürünlerin cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olduğu etkiden uzak olmasını sağlayacaktır. Lubex Extra-Mild Cleanser Cilt Temizleme Emülsiyonu 150 ml, cildinizin daha temiz olmasını sağlarken pürüzsüzleşmesini de sağlayacaktır. Normal ve az yağlı ciltlerin günlük yıkanmasında kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş sabun içermeyen bir cilt temizlik ürünüdür.

Gün İçerisinde Cildinizi Nemlendirin

Gün içinde cildinizin nemli kalmasını sağlamalısınız. Bazı kadınlar yağlı ciltlerin neme ihtiyacı olmadığını savunurlar ancak bunun gerçekle uzaktan yakından bir alakası yoktur. Tüm cilt tiplerinin neme ihtiyacı vardır. Ancak yağlı ciltlerin kullandığı nemlendiriciler konusunda daha seçici olmak gerekir.

Tüm cilt tiplerinin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Ancak yağlı cildiniz varsa ne tür Cilt Temizleme Ürünleri kullandığınız konusunda daha dikkatli olmalısınız.

Doğru Ürün Seçimi

Cildiniz için herhangi bir ürün seçerken akıllıca hareket etmeniz gerekir. Alkollü ve yağlı bakım ürünlerinden uzak durmak cildiniz açısından faydalı olacaktır.

Cildinizle ilgili olarak işe yarayan bir bakım rutini oluşturmak yağlı olan cildinizi yönetebilmeniz için ilk adımdır. Yaptıklarınızı bir alışkanlık haline dönüştürdüğünüzde zamanla cildiniz çok daha güzelleşmeye başlayacaktır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: cilt temizleme ürünleri, yağlı ciltler için cilt bakımı, cilt bakımı, yağlı ciltler için cilt bakım rutini
Mayıs 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR