Yapılmaması Gereken 7 Göz Farı Hatası

Yapılmaması Gereken 7 Göz Farı Hatası

Göz farı en basit makyaj ürünü gibi görünür, çünkü sadece göz kapaklarınızı kapatın ve işi bitirin şeklinde algılanır. Ancak hepimiz renk seçiminde ve özellikle cesur renkler konusunda arada bir hata yapıyoruz. Biz de bu makalemizde bu hatadan nasıl kaçılması gerektiğini birkaç başlıkta anlatalım istedik.

1. Göz Farı'nı Göz Renginizle Eşleştirmek

Genel kural, göz farı gölgeleriyle göz renklerinin en iyi şekilde birleştirilmesidir. Örneğin, kırmızı ve yeşil birbirini tamamlayan renkler olduğu için yeşil gözler bordo gölgesiyle muhteşem görünür. Göz renginize benzer bir renk tonu denemek istiyorsanız, göz bebeğinizi gölgelemeyen bir renk seçin.

2. Farklı renklerin karışımı

Far çekerken farklı renkleri karıştırmak bir veya iki göz kapağında ve kaş kemiğinde muhteşem bir görünüm yaratır. Ancak her renk arasında sert bir çizgi varsa, özensiz ve bozulmamış görünür. Her gölgeyi bir gölge fırçasıyla diğer renge karıştırdığınızdan emin olun.

3.  Ürünle Gelen Fırçaların Kullanılması

Çoğu göz farı, uygulamayı kolaylaştıran kullanışlı mini fırçalarla birlikte gelir. Sünger uçlu fırçalar, bir seferde çok miktarda renk sağlarken, bir fırça yavaş yavaş farı eklemenize ve ilerledikçe karıştırmanıza imkan sağlar.

4. Gözün Altına Çok Fazla Uygulama

Gölgeyi sadece alt kirpik çizgisine sürmeye ve daha fazla aşağıya sürmemeye dikkat edin. Sıradan bir far rengi görünümü aşağı çeker ve gözün yorgun görünmesine neden olur.

5.  Kapatıcı Sonrası Göz Farı Uygulaması  

Far, her zaman gözaltı kapatıcısından önce uygulanmalıdır. Aksi takdirde, gölge göz çevrenize düşer ve tüm uygulamanızı geri alır. Kapatıcıyı gözlerin altına sürerken, alt kirpik çizgisinin hemen altına doğru uygulayın.

6. Yaşlanma Kapaklarında Pırıltılı Gölgelerin Kullanılması Işığı

Soğuk gölgeler, kırışıklıklara ve göz kapaklarına dikkat çeker. Işıltılı tonları bırakın ve bunun yerine daha gösterişli mat veya saten yüzeyli ürünler seçin.

7.  Maskara ve Göz Kalemi

Göz biraz kontrasta ihtiyaç duyar. Koyu maskara ve göz kalemi şekli belirler gölge ise gözü aydınlatır ve açar.

Makyaj ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: far sürümü, makyaj, makyaj hataları, göz makyajı, far göze nasıl sürülür
Eylül 23, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR