Yaz Aylarında Gıda Takviyesi Tüketimi

Yaz Aylarında Gıda Takviyesi Tüketimi

Sıcak ve hareketli geçen yaz aylarında bazen günlük beslenmeye yeterince dikkat edemeyebiliriz. Bu durumda bağışıklığımız zayıf düşebilir. Yaz aylarında yaşanan en önemli sorunlardan birisi de yorgunluktur. Bedensel yorgunluğun önlenebilmesi ve sağlıklı bir beden için takviye edici gıda kullanmak gerekebilir.

Havaların ani ısınması ve ani soğuması insanın vücut direncinin düşmesine neden olur. Yaz aylarının yoğun tempoda geçmesi sebebiyle vitamin desteğine önem vermek oldukça önemlidir.

B Grubu Vitaminleri

B vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir role sahiptir. İnsan bedenindeki enerjinin üretiminden sorumlu olduğu gibi metabolik faaliyetlerden de sorumludur. B vitaminin faydaları arasında sinir sisteminin doğru çalışması, kalp sağlığının korunması, cildin sağlıklı olması vardır

B vitaminleri suda eriyen vitaminler olduğundan dolayı gün içinde suyla birlikte alınabilir. Kandaki B vitamin seviyesi yeterli seviyeye ulaştığında aniden meydana gelmiş olan yorgunlukta ortadan kalkmış olacaktır.

C Vitamini

C vitamini de suda eriyen vitaminler arasındadır. Bağışıklığın güçlenmesini sağlayan bu vitamin, böbreküstü bezlerinin desteklenmesini sağladığı için bağışıklığın güçlenmesine fayda sağlar. Sağlıklı bir insanın günde 2,5 litre su içmesi böbreklerin doğru çalışmasını sağlayacağı gibi cildin nem dengesinin korunması ve saçların sağlığı açısından önemlidir. Otacı Otaimuflu Takviye Edici Gıda 12 Saşe, bağışıklık sistemini destekleyici virüslere karşı kalkan oluşturan üst solunum yolu enfeksiyonları, soğuk algınlığı, öksürük ve gripte destekleyici özelliğe sahiptir.

Demir

Demir eksikliği kadınların en sık yaşadığı sorunlar arasında yer alır. Vücutta yeterli miktarda demir olmaması kişinin kendini sürekli yorgun ve halsiz hissetmesine neden olur. Demirin eksikliği kadar fazlalığı da önemlidir. Bunun için özellikle kadınların belli bir yaştan sonra demir miktarını ölçtürmeleri faydalı olacaktır.

D Vitamini

D vitamini de C vitamini gibi halsizlik ve yorgunluğa neden olur. Bağışıklığın güçlenmesi açısından faydalı olan D vitamini özellikle güneşten alınmalıdır. Kışın güneşe fazla maruz kalınmamasından dolayı ek takviyelerle desteklenmesi faydalı olacaktır.

Magnezyum

Magnezyum insan vücudunda olması gereken önemli vitaminler arasında yer alır. Magnezyum eksikliği halinde kişi kendini yorgun hisseder.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gıda takviyesi, yaz aylarında gıda takviyesi tüketimi nasıl olmalı, vitamin takviyesi, takviye edici gıdalar
Temmuz 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR