Yaz Aylarında Hangi Vitaminler Alınmalı?

Yaz Aylarında Hangi Vitaminler Alınmalı?

Her mevsimin kendine has güzelliği olduğu gibi her mevsimde insanın ihtiyacının daha fazla olduğu bazı vitaminler vardır. Bunlar bedenin ihtiyacı olduğu için eksik olmaları halinde bir takım sağlık sorunları oluşabilir.

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle metabolizmada hızlı bir değişim yaşanır ve diyet kaçınılmaz bir sondur. Mevsim sebzeleri tüketmek, bol su içmek, düzenli uyku uyumak ve spor dikkat edilmesi gereken şeyler olurken bunların dışında bedenin de ihtiyacı olan vitaminleri desteklemek unutulmamalıdır.

Yazın her insanın alması gereken vitaminlerden bazıları aşağıda belirtilmiştir.

A Vitamini

Güneş faydalı olduğu kadar fazla olması halinde cilt hücrelerinde birtakım hasarlara neden olabilir. Örneğin; kırışıklık ve erken yaşlanma güneşin etkilerinden sadece iki tanesidir. Güneşin zararlı olan etkilerinden korunmak için ise vücudun A vitaminine ihtiyacı vardır. A vitamini sayesinde gözler ve bağışıklık sistemi korunmuş olacaktır. A vitaminin en çok bulunduğu besinler ise kırmızı et, balık, yumurta ve havuç gibidir.

C Vitamini

C vitaminin bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir etkisi vardır. Yaz mevsiminden etkilenmemek için C vitaminini mutlaka tüketmek gerekir. Wellcare Vitamin D3 600 IU 5 ml Sprey bağışıklık sisteminin çalışmasına katkıda bulunur. C vitamini sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda antioksidan etkisinden dolayı cildin de korunmasını sağlar.

E Vitamini

E vitaminin görevi vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlamaktır. Antioksidan özelliğinden dolayı damar problemleri yaşayanlar için gereklidir

D Vitamini

D vitamini güneşten alınan vitaminlerden bir tanesidir. Bunun için özellikle yazın daha fazla alınabilir. Kışın kapalı ortamda geçirilen zamanın daha fazla olması bedenin D vitamini eksikliğini öne çıkarır. Yaz ise bu vitaminin tamamlanabilmesi için en uygun zamandır.

B Vitaminleri

B vitaminlerinin vücutta sayısız etkileri vardır. Bağışıklık sisteminden tutunda hücrelerin yapılandırılmasına kadar etki eden B vitaminleri sayesinde metabolizmanız da hızlı çalışmaya başlayacaktır. B vitamini eksik olması halinde Takviye Edici Gıdalar tüketilerek bu eksikliğin kapatılması sağlanmış olur. B vitamini suda çözülen vitaminler arasında olduğu için diğer vitaminler gibi bedende depolanmaz.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: yaz aylarında hangi vitaminler alınmalı, takviye edici gıdalar, vitaminler, besin takviyeleri, a vitamini, e vitamini, b12
Haziran 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR