Yaz Aylarında Saç Bakımı İçin Tüyolar

Yaz Aylarında Saç Bakımı İçin Tüyolar

Saç kadın ve erkeği estetik açıdan tamamlayan en güzel organlardan biridir. Özellikle yaz aylarında güneşin kavurucu etkisi saçları olduğundan daha fazla yıprattığı için bakıma daha fazla ihtiyaç duyar. Peki, yazın keyfini çıkarırken saçların daha sağlıklı kalabilmesi için neler yapmak gerekir.

Saçlarınızı Nemlendirin

Güneş, saç boyaları ve perma gibi işlemler saçların nemini kaybetmesine neden olur. Yazın daha fazla yıpranan saçların ise nemlendirilmesi daha fazla önem kazanır. Nemlendirici ürünler sayesinde saçların nem dengesi korunurken daha kolay şekil alması da sağlanmış olacaktır. Özellikle saçlarını sık yıkayan kişilerin uygun şampuan kullanımına önem vermesinde fayda vardır.

Saçınızı Güneşten Koruyun

Saçların yazın güneşin zararlı etkilerine karşı kapatılması faydalıdır. Şapka, eşarp gibi aksesuarlar güneşten gelen ışınların saçları kurutmasını engelleyecektir. Saç bakım yağları saçların korunmasını sağlayacaktır. Doctors Center Saç Ve Vücut Bakım Yağı yıpranmış, işlem görmüş saçlara özel olarak üretilmiştir. Normal ve kuru ciltlere uygundur. Organik sertifikalı argan yağı içerir. Paraben veya herhangi bir mikrobiyolojik koruyucu madde içermez.  Sıvı Parafin, Mineral yağ, silikon kullanılmamıştır.

Saçlarınızın Nefes Almasını Sağlayın

Yazın saçlarınızı olabildiğinde açık bırakın. Sıkı topuzlar, örgüler sıcak havanın saçlar üzerindeki bunaltıcı etkisini daha fazlalaştıracaktır. Saç dipleri terleyeceğinden saçların zarar görmesine neden olur. Yazın havalandırılan saçlar ve saç derisi daha iyi nefes alır. Tresan Kayın Güçlendirici Ve 125 ml Canlandırıcı Saç Toniği, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandıran, kepek oluşumunu önleyen, saçların daha hızlı uzamasını sağlayan bir saç bakım ürünüdür. Saçlarınıza canlılık ve parlaklık kazandırırken dökülmesini önler.

Deniz veya Havuzdan Hemen Sonra Saçlarınızı Yıkayın

Denizin tuzu ve havuzun klorlu suyu saçların yapısında bozulmalara neden olabilir. Bozulan saçlar ise kırılma, kopma ve dökülme gibi durumlarla karşı karşıya kalabilir. Denize girdiğinizde ya da havuzdan çıktığınızda saçlarınızı hemen temiz suyla yıkamanız gerekir.

Sık Boya Yapmaktan Kaçının

Yazın sıkça aldığınız duşlar saçtaki yağın alınmasına ve dolayısıyla saçların daha güçsüz kalmasına neden olur. Saç bakımı yaparak saçların yağ dengesinin korunması sağlanmalıdır. Özellikle yazın saçların sık boyanması tavsiye edilen bir durum değildir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: saç bakımı, yaz aylarında saç bakımı, saç bakım yağı, doctors center saç bakım yağı, saç toniği
Ağustos 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR