Yaz Mevsiminde Balık Yağı Tüketimi

Yaz Mevsiminde Balık Yağı Tüketimi

Omega 3 her yaşta gerekli olan yağ asitleri arasında yer alır. Özelikle gelişim çağında bulunan çocukların alması zeka ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacağından yazında balık yağı tüketimi oldukça önemlidir.

Yazın gelmesiyle birlikte havaların ısınması insanların beslenme alışkanlıklarında değişiklik olmasına neden olur. Düzenli ve dengeli beslenmenin ortadan kalkması ise ister istemez vücutta birtakım değişimlerin yaşanmasına neden olur. Uzmanlar balık yağını özellikle çocukların yaz mevsiminde tüketmesi konusunda ısrarcı.

Omega 3 Vücutta Sentezlenemez

Omega 3 sağlıklı yağlar arasında en fazla dikkat çekileni. İnsan vücudunda sentezlenmemiş olduğu içinde mutlaka dışarıdan alınması gerekiyor. Başta balık olmak üzere su ürünlerinde ve bazı sebzelerde bulunan bu yağ günlük enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor. Bunun için omega 3 yönünden zengin beslenmek oldukça önemli. Çocuklarında gelişim dönemi içerisinde olduğunu göz önünde bulundurduğumuz da onların yaz ve kış almaları gerekiyor.

Hamilelik Döneminde Kullanılmalı

Omega 3 içerisinde beyin ve retinada bulunan EPA ve DHA bulunur. Bu maddeler anne karnında çocuğun gelişimini sağlamış olduğundan hamilelerin düzenli olarak balık tüketmesi gerekiyor. Anne adayının bağışıklık sistemi açısından da faydalı olan bu yağ sayesinde hamilelik döneminde vücut daha fazla direnç kazanıyor.

Omega 3 yağ asitlerini vücudun üretemediğini göz önünde bulundurduğumuz da yaz kış ara vermeden devam etmenin önemi ortaya çıkıyor. Bazıları her ne kadar yazın bırakılması gerektiğini savunuyor olsa da bunun bilimsel bir açıklamasının olmaması da bu fikri ikinci plana atıyor. İçeriğinde yüksek miktarda Omega yağ asidi bulunan Möllers Omega 3 250 ml Tutti Frutti Aromalı Balık Yağı herkesin kullanabileceği bir üründür.

İçeriğinde D Vitamini Var

İnsan D vitaminini yazın güneşten yeterli miktarda alıyor. Kışın ise kapalı ortam ve güneşin az olması ister istemez D vitamini alımını azaltıyor. Balık yağının içerisinde D vitaminin bulunuyor olması onu kışında tüketmeyi gerektiriyor. Kışın doğrudan taze balığa erişim daha kolay olduğundan haftada 2 kez yenmesi tavsiye ediliyor.

Kısacası balık yağı tüm insanlar için her mevsim tüketilmesi gereken bir besin. Kaliteli ve organik balık yağları için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: balık yağı, balık yağı tüketimi, möllers balık yağı, aromalı balık yağı, omega 3
Ağustos 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR