Yenidoğan Bebek Bakım Ürünleri Nelerdir?

Yenidoğan Bebek Bakım Ürünleri Nelerdir

Her anne ve baba için her ebeveyn için bebek bekleme süreci çok heyecanlı olmaktadır. Bu konu hakkında bazen büyüklerden bazen de deneyimli dostlara danışılmaktadır. Ancak genel olarak bu bilgiler parça parçadır ve kafa karışıklığına neden olabilir. Bu nedenle de sizler için kısaca yenidoğan bebeklerde bakım nasıl olmalı onu derledik.

Pamuk

Pamuk özellikle ilk haftalarda yenidoğan bebeklerin altını temizlemenin en yumuşak yolu olarak kabul edilmektedir. Yenidoğan altı değiştirirken suya batırılmış pamuk kullanmak tavsiye edilmektedir. Bunun yanı sıra evinizde de her daim pamuk bulunması tavsiye edilmektedir. Çünkü ilerleyen süreçlerde göz bakımı, tırnak bakımı ya da Babe Pediatric Dermo-Cleansing Micellar Water gibi sulara batırarak çocuklarınıza müdahale edebilmeniz için gerekli olabilmektedir. Dolayısıyla evinizde sürekli bulunacak bebek bakım ürünleri arasında bol bol pamuk bulundurmayı ihmal etmemeniz tavsiye edilmektedir.

Bebek Yağı

Bebek yağları bebeklerde sıklıkla kullanılan bir cilt bakım ürünü olmaktadır. Özellikle bebeğinizin narin cildinin kurumaması ya da dış etkenlerden zarar görmemesi için düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Bebeğinizin cildinin nem oranını korumak için bebeğinizi yıkadıktan sonra sıcak su ve sabunun da etkili olduğu cilt kuruluğunun önüne geçmek amacıyla kullanılmaktadır. Bebeğinizin cildine direkt temas ettiği için Sebamed Baby Bebek Yağı gibi kaliteli bebek yağlarının kullanılması önerilmektedir.

Islak Mendil

Bir annenin en çok kullandığı bakım ürünlerinden biri de hiç şüphesiz ki ıslak mendillerdir. Çünkü bebeğinizin altını sürekli olarak pamuk ve su ile temizlemek kimi zaman pratik olmamakta veya seyahat sırasında hazırlamanız zor olabilmektedir.

Bu nedenle bebek bakım ürünleri arasında ıslak mendilin bulunması çok önemli olmaktadır. Bunun yanı sıra elinizin kirlendiği, üstünüzü silmeniz gerektiği zamanlarda hızlıca kullanabileceğiniz bir ürün olmaktadır.

Bebek Şampuanı

Yenidoğan bebek bakım ürünleri arasında bebek şampuanları ise hiç şüphesiz en önemli konulardan biri olmaktadır. Çünkü çevre ile etkileşime giren bebeğiniz etrafı tanımak isterken kendi üstünü, elini ya da kolunu kirletebilmektedir.

Bu gibi durumlarda da bebeğinizin banyo yapması gerekmektedir. Ancak, eğer yanlış şampuan seçimi yaparsanız bebeğinizin canını yakma ihtimalinizin olduğunu düşünerek BioNike Triderm Baby and Kid Ultra Gentle Shampoo gibi şampuanlar kullanarak çocuğunuzu hem temizleyebilir hem de gözünün acımasına engel olabilirsiniz.
Etiketler: yenidoğan bebek bakımı, yenidoğan bebek bakım ürünleri, bebek şampuanı, bebek bakım ürünleri
Mayıs 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR