Yenidoğan Bebeklerde Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yenidoğan Bebeklerde Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğmuş bir bebeğin cildi ince ve az yağlı olduğundan dolayı oldukça hassastır. Dünyaya alışma evresi içerisine girdiği günlerde bebeğin cildine olabildiğince destek olmak gerekir. Bebek anne karnında sıvı içerisinde kaldığından dolayı, kuru havaya çıktığında cildinde kurumalar meydana gelecektir. Bu kuru havaya alışma süreci yaklaşık olarak 2–3 hafta boyunca devam eder. Bu süre içerisinde cilt pullanmaya, kabuklanmaya ve soyulmaya başlar. Bunun içinde hassas olan cilde hassas bir bakım gerekir.

Bebek Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Bebeklerin cilt bakımını yaparken, kıyafetlerinden tutunda banyo koşullarına varıncaya kadar hepsine dikkat etmek gerekir. Özellikle her bez değiştirdiğinde ılık suyla bebeğin altını yıkanması ve daha sonrasında kaliteli bir bebek bezi ile kapatılması gerekir.

Bebeklerin ciltleri az yağlı olduğundan dolayı bir yaşına gelinceye kadar haftada 3’ten fazla banyo yaptırmamalısınız, çünkü bu bebeğinizin cildindeki yağın gitmesini sağlar. Bebeğin cildinin kurumaması için alkali sabun içermeyen şampuanlar kullanmanız gerekir.

Cilt için parfüm oldukça zararlıdır, bu nedenle bebeğinizin cildine parfümlü ürünler kullanmamalısınız. Özellikle pudra kullanılması gerekiyorsa kokusuz ve parfümsüz olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizin cildi olması gerektiğinden daha kuru ise bu durumda yağlandırıcı bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Nivea Baby Nemlendirici Bakım Kremi 200ml size bu noktada yardımcı olacaktır. Ürün bebeğinizin cildini nemlendirerek kurumasının ve soyulmasının önüne geçecektir. Kuruyan bir cilt sadece görsel olarak değil aynı zamanda bebeğinde rahatsız olmasına neden olacaktır.

Bebeğinizin cilt bakımıyla ilgili endişe etmeniz gereken en önemli şey kullandığınız ürünlerin bebeğinizde alerji yapma ihtimalidir. Eğer bir ürünü kullandığınızda bebeğinizin cildinde beklenmedik sonuçlar alıyorsanız hangi marka olursa olsun mutlaka kesmelisiniz. Çünkü bebeklerin ciltleri hassas olduğundan dolayı en ufak alerjenler bile bebeğinizin cildinde ciddi yaralar oluşturabilir.

Bebek bakımı zor gibi görünüyor olsa da aslında tecrübe sahibi anneler ne yapmaları gerektiğini çok iyi bilir. Bu yüzden anneler ilk bebeklerinin bakımında zorlanırken daha sonrakilerde sıkıntı yaşamazlar.

Bebeklerinizin cildini koruyan kaliteli bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: yenidoğan bebekler, yenidoğan bebeklerde cilt bakımı, yenidoğan ürünleri, bebek bakım ürünleri
Aralık 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR