Yer Fıstığı Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Yer Fıstığı Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Kuruyemiş olarak tüketilen yer fıstığı aynı zamanda yağıyla bilinen bir çeşittir. Yer fıstıklarından farklı yöntemler kullanılarak elde edilen yağlar yer fıstığı yağı olarak adlandırılır. Bir çeşit bitkisel yağ olarak karşınıza çıkan fıstık yağı aynı zamanda pek çok faydayı beraberinde getirir.

Yer fıstığı yağı güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra vücudu serbest radikallerin hasarından da koruyan bir E vitamini kaynağıdır. E vitamini bakımından zengin olan yer fıstığı yağı diyabetli kişilerde kalp hastalığı için belirli risk faktörlerini azaltmada etkin rol oynar. Bunun yanı sıra kan şekerini de düşüren yer fıstığı dengeleyici bir özellik sergiler.

İçeriğinde bulunan E vitamini desteği ile yer fıstığı yağı yaşlanma belirtilerini geciktirici etkiye sahiptir. Bu özelliği nedeniyle yer fıstığı yağını yaşlanmayı geciktirici ürünlerin içerisinde sıklıkla görebilirsiniz. Vücut direncinin güçlenmesini sağlayan bu yağ aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırıcı özelliğe sahiptir. Birçok faydayı beraberinde getiren yer fıstığı yağı doymamış yağlar bakımından zengin olmasıyla bilinir. Bu özelliği ile yer fıstığı yağı kalp ve damarların korunmasına yardımcı olur.

Kan dolaşımının düzenlenmesinde etkin rol oynayan yer fıstığı yağı; yüksek oranda E vitamini içerse de buna ek olarak A, C, B, B1, B6 vitaminleri bakımından zengindir. Yer fıstığı yağı içerisindeki resveratrol sayesinde kanser hücrelerinin gelişimini engelleyici özellikler sergiler.

Protein ve Lif Bakımından Zengin Yer Fıstığı Yağı

Sağlıklı yağlar içeren takviye edici gıdalar sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu etkiyi yakalayabilirsiniz. Yer fıstığı yağı içeren Zade Vital Yer Fıstığı Yağı ile yüksek oranda E vitamini desteği alabilirsiniz. Ürünün temelinde yer alan yer fıstığı protein, yağ ve lif bakımından zengin bir tohum olarak karşınıza çıkar.

Yer fıstığı yağı kapsülü sayesinde bakır, manganez, demir, fosfor, magnezyum gibi önemli mineraller açısından zengin olan ürün içeriğine sahip olabilirsiniz. Yüksek miktarda tekli ve çoklu doymamış yağ asidi içeren yer fıstığı yağını takviye edici gıda olarak alabilirsiniz. Yumuşak kapsüller halinde karşınıza çıkan Zade Vital Yer Fıstığı Yağı günlük olarak yeterli miktarda su ile yutulmalıdır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: yer fıstığı, yer fıstığı yağı ne işe yarar, yer fıstığı yağının faydaları nelerdir, besin takviyeleri, takviye edici gıdalar
Kasım 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR