Yıpranmış Saçların Bakımı Nasıl Yapılır?

Yıpranmış Saçların Bakımı Nasıl Yapılır

Saç uygulamaları arasında yer alan boyama, düzleştirme, maşa, perma ve röfle, saçın incelmesine ve kurumasına neden olur. Dolayısıyla yapılan bu uygulamalar sonrasında yıpranmış olan saçlar, zamanla dökülmeye başlar, bu da saçlara yapılacak bakımın ne kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu gösterir.

Yıpranmış olan saçlar yapılacak bakımla birlikte yeniden canlandırabilir, hacim kazandırabilir ve saç derisi yenilenebilir.

Saç Bakım Ürünleri

Dermoailem.com sitemiz üzerinden satın alacağınız saç bakım ürünleri, doğal bileşenlerden oluştuğu için saçınıza zarar vermeden bakım yapmanızı ve saçlarınızdaki yenilenmeyi sağlar. Saçlarınızın keratin ihtiyacını karşılayacak olan bu ürünler aynı zamanda vitamin desteği de sağlar. Her saç tipine uygun şampuanlar, saç kremleri ve saç boyaları sitemizden satın alınabilir.

Yıpranmış Saç Bakımı

Saç sık boyanıyor bu da saçların yıpranmasına neden oluyorsa, yeniden sağlığına kavuşturmak için boya koruyucu maskeler kullanılabilir. Bu sayede hem boyanın saçta kalma süresini uzatmış, hem de saçın hasar görmüş olan yapısını düzeltmiş olur. 

Saçlarda koparak dökülmeler oluyorsa bu saçın çok yıprandığı anlamına gelir. Dolayısıyla yalnızca saç bakım maskesi ya da saç kremi kullanmak saçı korumaya yardımcı olmaz. Bir süre saçın boyanmaması, saç kurutma makinesi kullanılmaması ve saçın uçlarındaki kırıkları alınması gerekir. Saç bu sayede kendisini daha hızlı yenilemeye başlar. 

Yağlı Saçlar

Yağlı saçlara sahip olan kişiler, hayatın kendileri için daha zor geçtiğini düşünebilir, çünkü özenerek hazırlanan saçlar bir süre sonra bozulur. Her gün yıkanmak zorunda olan bu saç tipi, günlük olarak yıkanmazsa bir sonraki gün şekil vermek zor olacaktır. Ancak saç uzmanları her gün yıkamaya sıcak bakmazlar. Dolayısıyla günlük yıkama ve yıkamama arasında kalan yağlı saçlı kişiler bunun zorluğunu her zaman yaşarlar.

Yağlı Saçlardan Nasıl Kurtulursunuz?

Yağlı saçlardan kurtulmak için suyun doğru kullanılması önemlidir. Sıcak su saçın kökündeki yağ dengesini bozacağından daha fazla sebum üretimine neden olacaktır. Bu da saçların yağdan kurtulması istenirken daha kötü duruma gelmesi anlamına gelir.

Çözüm ise saçların haftada 2 veya 3 gün arayla, üşütmeyecek kadar ılık suyla, kurutan içerikli şampuanla yıkanması şeklinde gerçekleşir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: yıpranmış saçların bakımı nasıl yapılır, yıpranmış saç nasıl düzelir, saç bakımı, saç bakım ürünleri, yıpranmış saç ürünleri
Mart 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR