6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Anne sütü 6 aya kadar bebeklerin ihtiyaç duyduğu tek besin olmaktadır. Bu nedenle aslında 6 aylık bebekler için katı yiyecekler, katı besinler yalnızca takviye edici gıdalar olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da ilk öncelik anne sütü olmalıdır. Ancak zaman zaman çeşitli durumlarda bebek için anne sütü yeterli olmamaktadır. Bu gibi durumlarda da Bebelac 2 Devam Sütü ve bunun gibi ek takviye edici besinler tercih edilebilmektedir.

Fakat unutulmamalıdır ki 6 aylık bir bebeğin birincil önceliği anne sütüdür. Eğer anne sütü yetersi kalırsa da yalnızca Bebelac gibi tanınan ve bebek sağlığı konusunda çok dikkatli çalışmalar yapan markaların ürünleri kullanılmalıdır. Çünkü, bebeğiniz sizin en büyük sorumluluğunuzdur ve bebeğinizin sağlıklı olması, mutlu olması sizi de çok mutlu edecektir.

Genellikle yeni ebeveyn olmuş kişiler bebeklerini katı gıdaya başlatırken meyve ve sebzeler verilmektedir. Bu aslında başlangıç için oldukça doğru bir yöntemdir. Ancak, atlanan bir nokta vardır. Eğer bebeğinizi ilk kez katı gıda ile besleyecekseniz seçtiğiniz meyve ya da sebzeyi en az 3 gün üst üste vermeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise bebeğinizin alerjik bir reaksiyon gösterip göstermediğinin daha küçük yaşlarda öğrenilmesi için önemlidir.

Bebeğinizi ilk kez katı gıdaya başlatırken dikkat etmeniz gereken bir iki küçük nokta daha vardır. Bu noktaları sizler için kısaca derledik.

Boğulma Riskini Her Zaman Aklınızda Bulundurun

Bebekler özellikle de ilk kez katı gıda ile tanışan bebekler için en çok dikkat edilmesi gereken de boğulma riskinin varlığının her zaman aklınızın bir köşesinde bulundurmanızdır. Bu nedenle bebeğinize katı gıdalar verirken çok dikkatli olmanız, iyice pişirmeniz ve elbette ki çok küçük parçalar halinde bebeğinize yedirmeniz gerekmektedir.

Aksi takdirde bebeğinizin zor bir duruma düşmesine ve tehlikeli bir süreç yaşamasına neden olabilirsiniz. Bu yüzden katı gıdaları püre yapıp vermeniz çok daha mantıklı olacaktır.

Hazır Gıdalardan Uzak Durun

Henüz 6 aylık bir bebeği beslerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de hazır gıdaları tercih etmemeye çalışmanız olacaktır. Çünkü, henüz çok savunmasız ve dirençsiz bir vücuda sahip olan bebeğinizi doğal olmayan besinlerle beslemeye çalışırsanız daha ileri de sağlık problemleri yaşamasına ve beslenme alışkanlıklarının değişmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle dikkatli olmakta yarar vardır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebeklerde beslenme, 6 aylık bebekler nasıl beslenmeli, bebek maması, bebek maması takviyesi, anne ve bebek
Ağustos 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR