6 Yaş ve Üzeri Çocuklarda Diş Bakımı

6 Yaş ve Üzeri Çocuklarda Diş Bakımı

Ağız ve diş bakımı insan hayatı boyunca dikkat edilmesi gereken adımlardan biridir. Özellikle çocuklar için belli bir dönemden itibaren gerekli bakım ve koruma desteği sağlanması gerekir. Her çocuğun süt dişleri 6 aydan itibaren çıkmaya başlar. Büyüyen süt dişleri ortalama 12 yaşına gelindiğinde düşme eğilimine geçer. Bu süreçte çocuklara 6 yaşından itibaren uygun bakım ve kontroller uygulamak daha sağlıklı bir ağız yapısının ilk adımıdır.

6 yaş ve üzeri çocukların düzenli olarak dişlerini fırçalaması ve doktor gözetiminde bulunması pek çok sorunun önlenmesine etkin rol oynar. Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak için oyun yöntemi kullanılabilir. Diş macunu ve diş fırçalama yöntemleri çocuklara belli bir yaşta gösterildiğinde alışkanlık kazanmaları daha kolay bir hal alır.

Genel olarak 6 yaş ve üzeri çocuklar diş macunu ile diş fırçalama işlemini gerçekleştirebilir. Çocukların ilgisini çekebilecek diş macunu görsel ve içerikleri sayesinde ağız bakımını çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Özellikle kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı ilgisini çekmek için ürün ambalajında bulunan karakterlerden yardım alabilirsiniz.

Kız çocukların ilgi gösterdiği Colgate Barbie Meyve Aromalı Çocuk Diş Macunu 6+ Yaş 75 ml bunun için ideal bir örnek olabilir. Çocuklar için özel olarak formüle edilen diş macunu içerikleri sayesinde sağlıklı bir şekilde ağız bakımı yaparken onları korumaya devam edebilirsiniz. Kız çocuklarında olduğu gibi erkek çocukları için de Colgate Batman Meyve Aromalı Çocuk Diş Macunu 6+ Yaş 75 ml diş macunu dikkat çekici bir ürün olarak tercih edilebilir.

Diş Fırçalama Yöntemi

Çocuklarda diş fırçalama işleminde diş macunu kadar fırçalama tekniği de önemlidir. Bu nedenle çocuklara diş fırçalama yöntemleri öncesinde gösterilmelidir. Özellikle dişlerin ön yüzeyi dairesel hareketler eşliğinde fırçalanabilir. Dişlerin çiğneyici yüzeyleri ise ileri- geri hareketleri eşliğinde fırçalanabilir.

Birçok farklı nedenden dolayı çocuklarda diş lekeleri sıklıkla görülür. Bu lekeler çoğu zaman dişler iyi fırçalanmadığında yemek artıkları ile birleşerek kalıcı sorunlara neden olur. Yemek artıklarına kolayca tutunduğu için lekeler zamanla çürümeye sebebiyet verebilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocuklarda diş bakımı, 6 yaş ve üzeri çocuklarda ağız ve diş bakımı, diş fırçalama yöntemleri, ağız sağlığı, diş bakımı, çocuklar için diş macunu
Ekim 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR