Adım Adım Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Adım Adım Ağız Bakımı Nasıl Olmalı

Ağız ve diş sağlığı için belli adımların düzenli olarak uygulanması son derece önemlidir. Sindirim sisteminin başlangıcı olarak kabul edilen ağız, besinlerle direkt olarak temas ettiği için mikroorganizmaların üremesine elverişli bir ortamdır. Bu özelliği nedeniyle ağız sağlığının korunması açısından düzenli olarak ağız ve diş bakımının yapılması gerekir. Ağız ve diş içerisindeki hijyenin sağlanmaması durumunda çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Sosyal, fizyolojik ve psikolojik açıdan ağız bakımınıza dikkat etmeniz son derece önemlidir.

İşte adım adım ağız bakımı için gereken her şey;

Diş ve Diş Etlerini Koruyan Ürün Seçimi Yapmak

Genelde diş fırçası seçerken ürün detayları ve içeriğine pek dikkat edilmez. Kullandığınız diş fırçasının, yapısı, boyutu ve kıl yumuşaklığı son derece önemlidir. Bu nedenle diş etlerinize zarar vermeyen yumuşak kıllı bir fırça tercih etmenizde fayda var. Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için diş macunu tercihinizi florürlü ürünlerden yana kullanabilirsiniz.

Dişlerin Arka Yüzeyini Fırçalamayı İhmal Etmeyin

Çoğu zaman dişlerin ön yüzeyi göründüğü için arkada kalan yapılar ihmal edilir. Dişlerinizin iç kısımlarında oluşan plaklar zamanla farklı sorunlara neden olabilir. Bu yüzden her bir dişin ön ve arka yüzeylerini yeterli miktarda fırçalamanız gerekir.

Dil Temizliğini Unutmayın

Her gün dişlerinizi fırçalasanız da dilinizle ilgilenmeyi unutabilirsiniz. Çoğu zaman ağız bakımı denildiğinde sadece dişler akıllara geldiği için dil fırçalama işlemi yapılmaz. Sağlıklı bir ağız bakımı için diş fırçası veya dil temizleyiciler yardımı ile dilinizi temizlemeyi unutmayın.

Dişi İpi Kullanın

Diş ipleri genelde dişlerin arasına yemek artıkları karıştığında kullanılır. Plak ve diş taşı (tartar) oluşumunun önüne geçilebilmesi için dişler fırçalandıktan sonra diş ipi kullanılması gerekir. Diş ipi kullanırken kanama görmeniz normaldir. Bu nedenle kanama olsa dahi diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin.

Sensodyne Hızlı Rahatlama Beyazlatıcı 75 ml

Hassas dişleriniz için gereken bakımı en iyi şekilde yapmanızı sağlayan Sensodyne ile aradığınız etkiyi yakalayabilirsiniz. Hızlı rahatlama sunan Sensodyne Hızlı Rahatlama Beyazlatıcı aynı zamanda kısa sürede beyazlığa ulaşmanızı sağlar.

Sensodyne Promine Ağız Gargarası 250 ml

Ağız bakımının son aşamasında yer alan ağız gargarası ile hijyenik bir ortam yaratabilirsiniz. Sensodyne Promine Ağız Gargarası sayesinde ferahlık etkisini deneyimleyebilirsiniz. Ağız bakımında ihtiyaç duyduğunuz tüm içerikler Sensodyne Promine Ağız Gargarası 250 ml ürün seçeneğinde standart olarak yer alır.

Oral-B Diş Fırçası Complete 5 Yönlü Temizlik 40 Orta

Ağız bakım ürünleri diş sağlığınız için gereken adımları atmanızı kolaylaştırıcı etkisi ile bilinir. Kusursuz bir şekilde dişlerinizi fırçalamanıza yardımcı olan Oral-B Diş Fırçası Complete 5 Yönlü Temizlik 40 Orta aynı zamanda yumuşak kıllarıyla fark yaratır. Diş etlerinize zarar vermeyen yapısı sayesinde nazikçe fırçalamanızı sağlar.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: ağız bakımı, ağız gargarası, diş eti bakımı, sensodyne, ağız bakım ürünleri
Ekim 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR