Ağız Bakım Suyu Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz

Ağız Bakım Suyu Kullanımında Nelere Dikkat Etmeliyiz

Dişler, diş etleri ve ağız içi bakımına dikkat etmek oldukça önemlidir. Günde birkaç dakika ayıracağınız ağız bakım işlemiyle ağız sağlığınızı korumuş olursunuz. Ağız bakımında tercih edilen ürünlerden biri de ağız bakım sularıdır. Ağız bakım suları, ağız bakımını yapmakla beraber diş sağlığının korunmasına da yardımcı olur.

Ağız bakımında ilk olarak diş macunu ile dişlerin fırçalanması gelir. Bu işlemi kolaylıkla ağız ve diş bakım ürünleri ile gerçekleştirebilirsiniz. Ağız bakım suları da diş temizliğinde rahatlama ve temizlik sağlayan ürünlerden biridir.

Tek başına ağız bakım suyunu kullanmak belirli oranlarda yararlı olsa da diş fırçalamanın ardından uygulandığında daha etkin olmaktadır. Ağız bakım sularında dikkat edilmesi gereken diğer bir noktaysa süre olmaktadır. Çünkü ağız bakım sularının tam olarak etkili olabilmesi için minimum 30 saniye ağızda gargara yapılması önerilmektedir. Ancak genellikle 1 dakikalık bir süre tavsiye edilmektedir.

Ağız Bakım Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ağız bakım suyunun faydaları doğru kullanıldığında oldukça fazla olmaktadır. Doğru kullanımdan kastedilen ise genellikle diş fırçalamasının ardından 30 saniye ile 1 dakika arasında uygulanmasıdır.

Ağız bakım sularının başlıca amacı, temiz bir nefes hissiyatı vermek ve nefesinizi temizlemektir. Çünkü koku açısından diş fırçalama tam bir etki verememektedir. Bu nedenle de Sensodyne Ağız Bakım Suyu Extra Fresh gibi ağız bakım sularının kullanılması önerilmektedir.

Ağız bakım suları sadece nefesi tazelemekle kalmamaktadır. Bunun yanı sıra diş etlerine de faydalı olmaktadır. Diş kaynaklı ya da diş eti kaynaklı sorunların önüne geçmek amacıyla sıklıkla kullanılabilen ağzı bakım suları vardır. Ağız bakım suları diş bakımınızın ardından geriye kalan plaklar, mikropların ve benzeri şeylerinde engellenmesini sağlamaktadır. Örneğin; çürük sorununu önlemek, olası diş problemlerini çözmek için Listerine Total Care gibi ağız bakım sularının kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede bakteri plağının da oluşmasının engellenmesi sağlanmış olacaktır.

Ağız bakım suları pek çok açıdan faydalı ürünler olmaktadır. Doğru kullanıldığı takdirde ağız bakım suları büyük bir oranda ağız ve diş sağlığını olumlu etkileyecektir.
Etiketler: ağız ve diş bakım, ağız bakım suyu, listerine, listerine bakım suyu
Mayıs 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR