Akne Sorunu Ve Altında Yatanlar

Akne Sorunu Ve Altında Yatanlar

Akne, yüzümüz başta olmak üzere vücudumuzun, avuç içleri ve ayak tabanları hariç, her yerinde var olan ve sebum sağlayan yağ bezlerinin içinde bulunan sebumun, normalin aksine dökülmeyen ölü hücrelerin içine girerek gözenekleri tıkamasıyla oluşur. Akne, aslında, sivilce, siyah nokta, iltihaplı yumru, nodül ve sistik lezyonları kapsayan bir şemsiye terimdir.

 

Vücudumuzun Hangi Bölgelerinde Görülür?

 

Genel olarak yüzde, kafanın ön kısmında, çenede, başın üst arka kısmında ve omuzlarda görülür. Çünkü bu bölgelerde sebum salgılayan yağ bezleri daha fazla miktarda bulunur. Ama aslında vücudun diğer bölgelerinde de oluşumuna sebep olabilecek yağ bezleri vardır. Dolayısıyla az da olsa vücudun başka bir yerinde de görülmesi mümkündür.

Akne Neden Olur?

Aknenin oluşumuna sebep olan şeyler,

  • Vücudun fazla miktarda yağ üretmesi
  • Bir hormon türünün aşırı aktivitesi
  • Bakteriler
  • Kıl foliküllerinin yağ ve ölü hücreler tarafından doldurulmasıdır.

 

Pekiyi Bunlar Neden Olur?

Hormonlar                                            

 

Genç kız ve erkekler ergenlik döneminde pek çok hormonal değişiklikler yaşarlar. Bu durum akne oluşumuna önemli bir nedendir. Nitekim hamile kadınlar da, oluşan hormon değişiklikleri nedeniyle akneye meyilli hale gelirler. Oral kontraseptif kullanımı da akneye neden olabilir. Kısaca OKS diye anılan ve gebeliği önlemeye yönelik olan bu haplar, hormonlar üzerinde etkili olduklarından, akneye sebep olmaktadırlar. Stres de hormonlar üzerinde değişikliğe neden olduğu için akneye sebeptir.

 

Çeşitli Tedavi Yöntemleri

 

Kortizon, testosteron ve lityum tedavileri akneye sebep olabilirler.

 

Diyet

 

Yenilen gıdalar da akne oluşumunda tetikleyici rol oynayabilirler. Süt ürünlerinin akneyi tetiklediği ispatlanmıştır. Çikolata ve yağlı gıdalar hakkında ise böyle bir bulgu yoktur. Yağlı gıdalarda sorun, doymuş yağların fazla olduğu bir besin düzenine sahip olmaktır. Şeker ve beyaz unlu gıdalar akneyi tetiklerken, baklagiller gibi lifli yiyecekler olumlu etki etmektedirler. Ceviz ve balık yağı da akneli ciltleri olanların tercih etmeleri gereken gıdalardır.

 

Sivilceler İçin Cilt Temizliği

 

Akne tedavisinde cildi temiz tutmak önemlidir. Buradan bu tedaviyi görenlerin ciltlerinin pis olduğu sonucu çıkarılmamalıdır. Akne hormonal nedenlerden kaynaklanır. Ancak tedavisinde temizlik önemlidir.

Dermoailem’de cildinizi temiz tutmanıza yarayacak pek çok temizlik ürününün yanı sıra akne tedavisinde kullanılan özel kremler ve yüz temizleyiciler de bulunur. Bu tür kremler akneli ciltler için özel olarak geliştirilmiştir. Bazıları aknenin üzerine doğrudan ve bölgesel olarak uygulanırlar. Kurutucu etkileriyle aknenin iyileşme sürecini hızlandırırlar. Yüz temizleme ürünleri ise özellikle özel bir tedavi görüyorsanız, kullandığınız ürünler öncesinde cildinizi derinlemesine temizlerler.

 

Akneli Cilde Sahip Olanlar Ne Yapmalı?

 

Akneli cilde sahip olanlar lifli gıdalarla beslenip, şeker ve tatlıdan uzak durmalı, balık yağı, ceviz ve bol renkli ve çeşitli meyve-sebze tükettikleri bir diyet izlemelidirler. Doymamış yağlardan zengin yemekler yemeli; bol su içmelidirler. Stresten uzak durmaları ve uygun cilt bakım ürünlerini kullanarak ciltlerini temiz tutmaları da aknelerle mücadelelerinde onlara yardımcı olacaktır.

 

Dermoailem’de yer alan akne ürünlerinin bazıları şunlardır:

 

TTO Sıvı Sabun 250 ml

TTO Sıvı Sabun 250 ml

Çay Ağacı Yağı (tea tree oil) içeren ve güzel bir kokuya sahip olan bu sıvı sabun akne tedavisinde, uygun tedavi ürünlerini kullanmadan önce cildin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır. Daha tedavi ürününüzü kullanmadan cildinizdeki yağın azaldığını ve gözeneklerin yumuşayıp açıldığını göreceksiniz. Sıvı sabunu yüzünüze maske gibi yedirip 2-3 dakika bekledikten sonra yıkayıp kurularsanız en iyi sonucu alacaksınız.

Sebamed Clear Face Sivilce Karşıtı Temizleme Köpüğü 150 ml

Sebamed Clear Face Sivilce Karşıtı Temizleme Köpüğü 150 ml

Sebamed’in bu ürünü akneye sebep olan bakterileri öldüren bir içeriğe sahiptir. İltihaplı sivilcelerin çok sayıda olduğu durumlarda cilt temizliğinde kullanılması özellikle tavsiye edilen ürün, Panthenol ile de cildi rahatlatmakta ve yeniden canlandırmaktadır. Etkin bir önleyicilik ve temizlik için sabah ve akşam kullanılması önemlidir. Bu köpüğü yüzünüze uyguladıktan sonra 5 dakika boyunca cildinizde kalmasına özen gösteriniz. Bu sürede ürün tüm bakterileri yok etmektedir. Clear Face serisinin ilk basamağı olan bu ürünü takiben Clear Face’in tonik, Clear Face bakım jeli ve Clear Face Örtücü Sivilce Kremi kullanırsanız akne sorununa köklü bir çözüm bulabileceksiniz.

Babe Stop-Akn Sebum-Regulating Mask 50 ml

Babe Stop-Akn Sebum-Regulating Mask 50 ml

Tüm cilt tipleri için uygun olarak bu maske, cildinizdeki sebum salgısını dengeleyerek onun mat bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Akneye meyilli ciltler için bu ürünü kullanarak cildinizi koruma altına alabilirsiniz. Babe markasının akne için temizleyici tonik losyon ve peeling kremi de bulunmaktadır.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: akne, akne sorunları, akne izleri, neden akne oluşur, cilt temizliği
Aralık 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR