Anne Sütü Sağma ve Göğüs Pompası Kullanımı

Anne Sütü Sağma ve Göğüs Pompası Kullanımı

Yeni anne olmuş her kadının en merak ettiği noktalardan biri de emzirme dönemi olmaktadır. Çünkü, emzirme dönemi söz konusu olduğunda kadınlar her zaman hazır olamayacakları ihtimaline karşın göğüs pompası kullanımını öğrenmek istemektedir. Bunun ana nedeni bebeğin anneden direkt olarak süt içemeyeceği zamanlarda hazırda süt bulunmasının sağlanmasıdır. Bu nedenle de emziren annelerde göğüs pompası kullanımı ile ilgili birkaç bilgi derledik.

Emziren Anneler Göğüs Pompası Kullanmalı Mı?

Günümüzde bebek bakımının olmazsa olmazları arasına giren göğüs pompaları anne sütünün bebeğe ulaşabilmesi için çok önemli olmaktadır. Bu nedenle de Lansinoh gibi kalitesinden emin olunan markaların kullanılması önerilmektedir. Ancak göğüs pompalarının birçok farklı tipinin olduğunun da bilinmesi gerekmektedir.

Göğüs Pompası Tipleri

Göğüs pompalarının pek çok farklı tipi bulunmaktadır. Bu tiplerin her birinin ise kendine özel bir yapısı vardır.

Elektrikli Göğüs Pompası

Son dönemlerde daha popüler hale gelen elektrikli göğüs pompaları göğsü doğru şekilde yerleştirdikten sonra sütü kendi kendine sağmaktadır. Ancak, bu pompa türündeki ürünlerin Lainsin Kompakt Tekli Elektrikli Göğüs Pompası gibi kaliteli markalardan olması gerekmektedir.

Manuel Göğüs Pompası

Günümüzde çok sık kullanılmayan ama bazı anneler tarafından daha geleneksel görüldüğü için tercih edilmekte olan bir göğüs pompası türü olmaktadır. Ancak, bu tipteki göğüs pompalarında da Lansinoh Manuel Göğüs Pompası gibi daha modernize edilmiş ürünlerini kullanmak önerilmektedir.

Göğüs Pompası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Anne sütünün bir bebek için değeri paha biçilemezdir. Bu nedenle de anne sütünü bebeğin en azından ilk altı ay içmesi gerekmektedir. Bu altı ay süresince bebeğinizin gelişimi çok daha hızlı ilerlemekte ve gelişim oranı artmaktadır. Hatta bebek emdiği takdirde iki yaşına kadar emzirmekte de bir sakınca bulunmamaktadır. Fakat çalışan anneler için bebeğin yanında her zaman olmak çok zor olacağı için göğüs pompaları çok işe yaramaktadır. Böylelikle akşamdan ya da sabahtan sütlerini sağıp bebeklerine gün içerisinde verebilmektedir. Bu da çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle de göğüs pompaları tercih edilebilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: göğüs pompası, emziren anneler için göğüs pompası, göğüs pompası nedir, göğüs pompası modelleri, elektrikli göğüs pompası, manuel göğüs pompası, anne ve bebek
Ağustos 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR