Anne Sütünü Arttırmak İçin 5 Öneri

Anne Sütünü Arttırmak İçin 5 Öneri

Anne sütü bir bebeğin en büyük ihtiyaçlarından biridir. Çünkü özellikle de yenidoğan bebekler hiçbir şekilde dışarıdan bir yiyecek alamıyor olmaları nedeniyle tek besin kaynağı olarak anne sütü tüketebilmektedir. Ancak, anne sütü zaman zaman azalabilmektedir ve bu oldukça doğal bir durumdur. Anne sütü sonsuz bir kaynak olmamaktadır ve bebeğin beslenmesi için annenin sütünü arttıracak emzirme ürünleri  gibi çeşitli yollar bulması gerekmektedir.

Aksi takdirde annenin sütü bebeğe yetmeyebileceği için bebeğin gelişiminde bazı problemler meydana gelebilmektedir. Bu problemlerin önüne geçmek için ise size anne sütünü arttıracak beş öneri hazırladık.

Anne Sütünü Artıran Besinleri Alınmalıdır

Anne sütünün çok önemli olduğu bilinmektedir. Ancak zaman zaman anne sütü yeterli gelmeyebilir. Çünkü, anne yeteri kadar süt arttırıcı besinler tüketmeyebilmektedir. Bunun için de Galactago Neo Anne Sütü Arttırıcı Bitkisel Damla gibi çeşitli süt arttırıcı ürünleri kullanması gerekmektedir.

Bol Bol Emzirilmelidir

Anne bebeğini ne kadar emzirirse o kadar süt üreteceği çeşitli araştırmalar ile ortaya konmuştur. Çünkü, süt üretim süreci anne ile bebeğin arasındaki hormonal süreçler içerisinde gerçekleşir. Annenin vücudu bebeğin ihtiyaç duyacağı kadar süt üretir. Ancak, eğer anne bebeğin daha sık emzirirse bu durumda vücut, bebeğe yetmediğini düşüneceği için çok daha hızlı bir süt üretim sürecine girecektir.

Süt Sağma Makinesi ile Sağma Yapılmalıdır

Anne her zaman bebeğin yanında olamaması durumunda süt sağma makinesi kullanılması önerilmektedir. Anne bebekten ayrı kalacağı süre boyunca bebeğin beslenme ihtiyacını karşılayacak kadar sütü sağmalı ve güvenle saklamalıdır. Aksi takdirde annede sağılmayan süt ağrı yapabilir ve bebekte aç kalabilir.

Çok Su İçilmesi Önemli

Günlük hayatımızda su yaşamımız için çok önemlidir. Çünkü hem yaşamamız için hem de annenin süt üretebilmesi için suya ihtiyaç duyulur. Bu bağlamda da eğer annenin vücudunda su oranı yüksek olursa süt üretebilmesi çok daha kolay bir hale gelecektir.

Kendinize Dikkat Edin

Annenin bebeği kadar kendine de dikkat etmesi, beslenme şeklini düzenlemesi, sinir, stres, endişe gibi duyguları minimum düzeye indirmesi önerilmektedir. Aksi takdirde annenin o gerginliğini bebek de hissedeceği için bebeğin huysuzlaşması durumu ile karşılaşılabilir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: anne sütü, anne sütünü arttırmak, anne sütünü arttıran besinler, anne sütünü arttıran yiyecekler, anne sütünü arttıran içecekler
Eylül 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR