Arayüz Fırçası Nasıl Seçilmeli?

Arayüz Fırçası Nasıl Seçilmeli?

Arayüz fırçası ortasında esnek tel bulunan ve ağız içerisinde dişlerin arasındaki boşluğa göre her şekle girebilen diş aralıkları açık olan kişilerin bu boşlukları rahatça temizlemesine imkan tanıyan fırça türüdür. 

Arayüz fırçası kullanılarak dişlerin arası temizlendiği için dişlere ekstra bir işlem yapılması gerekmez. Uygulamadaki amaç bakterilerin uzaklaştırılmasını sağlayarak diş taşı oluşumunu engellemektir. Arayüz fırçası kullanıldığında ağız içerisinde tam hijyenik bir alan oluşturulmuş olur.

Farklı boyutları olan arayüz fırçası yalnızca yetişkinler için değil aynı zamanda çocuklar içinde kullanıma uygundur.

Arayüz fırçalarında farklı tasarım ve boyut fardır. Boyutlar dişler arasındaki boşluğa göre değişir. Bunun için hastanın dişlerine ve dişler arasındaki boşluğa göre önerilmesi gerekir. Dişler arasına uyum sağlamayan arayüz fırçalarının dişlerde hassasiyet ve ağrıya neden olabileceğini belirtelim.

Ara Yüz Fırçası Kullanımı

Ağız diş bakımı konusunda önemli olan arayüz fırçasının kullanımı da önemlidir. Kullanım esnasında hassas hareket edilmelidir. Arayüz fırçası dişler fırçalandıktan ve temizlendikten sonra sadece dişler arasında kalan atıkların temizlenmesi amacıyla kullanılmalıdır. İki diş arasındaki boşluğa sokulan fırça ileri geri hareket ettirilerek temizlik işlemi tamamlanmalıdır.

Arayüz fırçası günde bir ya da iki kez kullanılabilir. TePe Arayüz Fırçası 2 Numara Kırmızı 0,5 mm T103, plastikle kaplı olduğu için dişe ve diş etlerine zarar vermez. Bir fırça ortalama olarak 20–25 gün boyunca kullanılabilir. İçeriğinde 8 tane olan set yaklaşık 7 ay boyunca kullanılabilir.

Kimler Ara Yüz Fırçası Kullanmalı?

Arayüz fırçaları herkes için uygun olmayabilir. Kullanabilecek olan kişiler ise diş teli tedavisi görmüş olanlar, dişlerinin arasında boşlukları bulunanlar, diş etlerinde çekilmesi olanlar, protez kullananlar, diş beyazlatma ve zirkonyum işlemi yaptıranlar doktorun önerisiyle birlikte kullanabilirler.

Ara Yüz Fırçası Kaç Kullanımlıktır?

Arayüz fırçalarıyla ilgili en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de budur. Arayüz fırçasının kullanımı maalesef çok uzun süre olmaz. Örneğin bir diş fırçası 2–3 ay kullanılabilirken arayüz fırçaları genel olarak 20–25 gün boyunca kullanılabilir.

Ağız ve diş bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: arayüz fırçası nasıl seçilmeli, ağız ve diş bakımı, ağız sağlığı, diş bakımı
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR