Aromaterapi Yağı Nedir? Aromaterapi Yağ Çeşitleri

Aromaterapi Yağı Nedir? Aromaterapi Yağ Çeşitleri

Aromaterapi, pek çok farklı kültür ve medeniyet tarafından yüzlerce yıldır uygulanan bir şifa ritüeli olarak günümüze kadar ulaşmış bir terapi yöntemi olmaktadır.

Aromatik yağlar, Eski Çin Uygarlığında ruh ve enerji düzenleyici olarak, Eski Mısır’da mumya yapımı esnasında sıklıkla kullanılmaktadır. Aromaterapi tedavi ve güzellik amacı ile ilk defa Eski Yunan medeniyetinde uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Roma İmparatorluğu döneminde aromaterapi, banyo sonrasında uygulanan masaj ritüellerinin vazgeçilmez öğesi olarak değerlendirilmektedir. Günümüzde oldukça popüler olan aromaterapi yöntemleri, rahatlama, kişisel bakım ve ev temizliği gibi daha pek çok alanda sevilerek tercih edilmekte ve günümüzde de masaj ürünleri arasında kendine hatırı sayılır bir yer edinmektedir.

Başlıca Aromaterapi Yağları Nelerdir?

Aromaterapi yağları uçucu ve sabit yağlar olarak iki gruba ayrılmaktadır. Uçucu yağlar bitkilerin kök, gövde, yaprak, odun, çiçek gibi kısımlarından distilasyon yani damıtma yoluyla elde edilmesiyle meydana gelmektedir. Oldukça konsantre ve kompleks kimyasal maddeler olmaktadır. 1 ton gül yaprağından damıtma yoluyla 1 litre gül yağı elde edilebilmektedir. Bu yüzden uçucu yağlar damla hesabıyla kullanılmaktadır.

Uçucu yağların en yaygın kullanma şekli inhalasyon yani buhurdan ile kullanımı olmaktadır. Ayrıca bir sabit yağ ile seyrelterek masaj yapılabilmesi de mümkün olmaktadır. Yüz için bu oran %1 iken vücut için % 2 şeklinde hesaplanmaktadır.

Uçucu yağların cilde direkt temas etmesi önerilmemektedir. Güneş görmeyen serin bir yerde kapağı kapalı olarak saklanması gerekmektedir. Aromaterapide kullanılan pek çok uçucu yağ bulunmaktadır. Ancak biz sizler için yalnızca birkaç tanesini derledik.

Adaçayı Uçucu Yağı

Pek çok konuda olumlu etkileri bulunan adaçayı uçucu yağı, aromaterapide kullanılan başlıca uçucu yağlar arasında kendine yer edinmektedir. Zihni tazelemesinin yanı sıra hafızayı güçlendirmekte, solunum ve sindirim sistemini rahatlatmaktadır. Ruh halini dengelemekte, negatif düşüncelerden uzaklaşmaya yardımcı olmaktadır. Kadın üreme sistemi için faydalı olduğu bilinmektedir. Enerji temizliği için akla ilk gelen uçucu yağlardan birisi olmaktadır.

Turunçgil Yağ Karışımı

Turunçgil yağ karışımı yazın lezzetlerini ve yazın atmosferini taşıyan kokular olduğu için turunçgil yağları da kişilerin ferahlaması, ruhunun sakinleşmesi, derin bir nefes alabilmesi için kullanılan yağlar olmaktadır. Incia Aromaterra Derin Bir Nefes Harmony gibi doğal ve orijinal yağ karışımları birkaç damlasıyla bile kişiye tarifsiz bir huzur vermektedir. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen karışımlardan biri olmaktadır.
Etiketler: aromaterapi yağı, aromaterapi yağı nedir, aromaterapi yağ çeşitleri
Mayıs 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR