Ayak Masajı ve Ayak Peelingi Nasıl Yapılır?

Ayak Masajı ve Ayak Peelingi Nasıl Yapılır?

Ayağınızda ölü derilerin birikmesi durumunda göze kötü görünen bir görüntünün meydana gelmesi kaçınılmaz olmaktadır. Bu kötü görüntü ise genellikle yaz aylarında terlik, sandalet gibi ayağınızı gösteren ayakkabıların giyilmesiyle daha çok göze çarpmaktadır.

Kış aylarında ise giyilen kapalı ayakkabılar nedeniyle dışarıdan görünmese de kişi ayağında biriken kurumuş, sertleşmiş ölü derinin çoraplarına takılması ile birlikte bu sorunu daha farklı bir şekilde yaşayabilmektedir. Eteklerin ya da elbiselerin altına giyilen ince çoraplarda ise daha ayağa tam olarak geçirmeden çorabın yırtılması ya da deforme olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de ayak bakımı çok önemli olmaktadır.

Ayaktaki Ölü Deri Nasıl Fark Edilir?

Ayakta ölü deri oluşumu olarak ifade edilen bu durum aslında üst derinin belirli aralıklarla kendini yenilemesi esnasında derinin kendi kendine atamaması durumlarında karşılaşılan bir sorun olmaktadır. Bu sorunda genellikle ayakların normal rengine kıyasla daha sarı bir ton elde etmesiyle fark edilebilmektedir. Bunun yanı sıra kapalı ayakkabı ortamı, sürtünme ve baskı da eklenince özellikle topuk ama aynı zamanda da ayakaltının tamamı, parmak aralarının sertleşmesi, pul pul dökülme gibi etkiler de görülebilmektedir.

Ayaklardaki Ölü Deri Nasıl Arındırılır?

Ayaklardaki ölü derilerin arındırılması için en bilindik yöntemlerden biri ayakları sıcak suya koyak ve ayak derisi yumuşayınca da topuk törpüsü ya da ponza taşı sayesinde törpülenmesidir. Ancak bu işlem çok sık ve bilinçsizce yapıldığı takdirde ayak derisi inceleceği için ayakkabı giyerken ya da yürürken bile yaralanmalar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle de öncelikle bu işlemleri çok sık yapmamanız ve Bee'o Apicare Nemlendirici Bakım Ayak Kremi gibi kremler ile ayağınızı korumanız önerilmektedir.

Ayak Peelingi Nasıl Yapılır?

Ayak peelingini uygularken mutlaka ılık su kullanılması gerekmektedir. Çünkü, kaynar su ayakta yanmalara neden olabilmektedir. Bu nedenle de ayaklarınızı suya sokmadan önce termometre ya da dirseğiniz ile sıcaklığı kontrol etmeniz önerilmektedir. Ardından ideal sıcaklığa ulaşan suya ayağınızı sokmadan önce ayaklarınızı günlük kirinden arındırmanız ve ardından da suya sokarak yumuşatmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise peelinge başlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ayak masajı nasıl yapılır, ayak peelingi nasıl yapılır, ayak peelingi nedir, el ve ayak bakımı, cilt bakımı
Eylül 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR