B12 Vitamin Takviyelerinin Faydaları

B12 Vitamin Takviyelerinin Faydaları

Vejetaryenler özellikle B 12 vitamini eksikliği riski altındadır, çünkü B 12 vitamini hayvansal ürünlerde bulunur. Beslenmesi zayıf olan yaşlılar veya çölyak hastalığı gibi rahatsızlıkları olan kişiler B 12 vitamini eksikliği yaşayabilirler.

Vücut B12 vitaminini emerek kullanacağı için değeri düşük olan kişi herhangi bir belirti fark etmeden aylarca hatta yıllarca yaşamını sorun olmadan sürdürebilir. Yetişkinler için önerilen günlük B 12 dozu günde 0,0024 mg şeklindedir. Vücut tek seferde sadece küçük miktarlarda B 12 emebilir, bu nedenle küçük dozlar daha sık önerilir.

B 12 vitamini enerji, sinir hücreleri, kırmızı kan hücrelerinin üretimi ve DNA sentezi için gereklidir. Yeterince alınmazsa, sinir hücreleri ve kırmızı kan hücrelerinin üretimi zarar görür.

B 12 Eksikliği Durumunda Vücutta Neler Olur?

B 12 vitamini eksikliği ciddi bir sağlık sorununa neden olabilir. Aşağıda yaşanabilecek sorunlar belirtilmiştir.

  • Zayıflık ve yorgunluk,
  • Bunama, hafıza ve düşünme sorunları,
  • Depresyon, psikoz ve halüsinasyonlar gibi bilişsel sorunlar,
  • Denge ve yürüme ile ilgili sorunlar,
  • Ellerde ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma hissi,
  • Bağırsak ve mesane kontrolü ile ilgili sorunlar,
  • İshal ve kabızlık gibi sindirim sistemi sorunları,

B 12 vitamini  kalp hastalıklarıyla ilişkili doğal olarak oluşan bir amino asit artışına neden olabilir. Eksikliği en çok yaşlılarda, çay ve kızarmış ekmek yiyen kişilerde ve mide asidini düşüren ilaç kullananlarda olur. 

Solgar Vitamin B12 500 MG 50 Tablet, şeker, tuz, nişasta, maya, buğday, gluten, soya ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermez. Sentetik renklendirici, koku düzeltici, tatlandırıcı ve koruyucu kullanılmamıştır.

B 12 Vitamini Eksikliği Nasıl Belirlenir?

B 12 vitamini kanda aktif ve pasif olmak üzere iki şekilde bulunur. Bizi ilgilendiren aktif B 12 miktarıdır. Son yıllarda aktif B 12 vitamini ölçebilen ve önceki testlere göre daha doğru hale getiren yeni testler geliştirilmiştir.

Vücudunuzun ihtiyacı olan takviye gıda ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşarak satın alabilirsiniz.

Etiketler: b12 vitamin, b12 vitamini, b12 vitamin faydaları, b12 vitamin takviyesi
Ocak 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR