B12 Vitaminin Faydaları

B12 Vitaminin Faydaları

Sürekli olarak yorgun, sinirli hissediyorsanız ve unutkanlık problemiyle karşı karşıyaysanız B12 eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. B12 vitamini eksikliği insan yaşamında sinir sistemi dahil, hafıza, konsantrasyon, kaygı, stres gibi pek çok önemli rahatsızlığın nedeni olabilir.

B12 vitamini vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ancak üretemediği suda çözünen bir vitamindir. Hayvansal gıdalarda yer alan B12 Vitamini DNA sentezi, sinir sistemi, kırmızı kan oluşumu gibi pek çok metabolik faaliyette rol oynar. B12 eksikliğinde vücutta çeşitli sorunlar oluşabilir.

İnsan vücudu B12 depolayabilir. B12 vitamini yeterince tüketilemediği takdirde dışarıdan B12 takviyesi alarak bu eksiklik giderilebilir. Sinir sisteminin sağlığı, beyin fonksiyonları ve kırmızı kan üretimi için B12 vitamini takviyesi almak gerekir.

B12 Vitaminin Faydaları

Sinir sisteminin sağlığı, beyin fonksiyonları ve alyuvarların üretimi için B12 vitaminin tüketilmesi gerekir. B12 vitamini hücre sinirlerini onarır.

B12 vitamini beynin ve sinir sisteminin işlevini devam ettirebilmesi için gerekli bir vitamindir. DNA’nın oluşturulması ve düzenlenmesine katkı sağlar. Protein sentezi sürecinde önemli rol üstlenir. B12 vitamini hücre yaşlanmasının azaltılmasında etkilidir.

B12 vitamini kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Felç ve yüksek tansiyon problemlerine karşı damarların korunmasını sağlar.

Vücuttaki yağ asitlerinin sentezinde ve enerji üretiminde rol oynayan B12 vitamini karbonhidratları enerjiye çevirir.

B12 vitamini sağlıklı saç, cilt ve tırnak yapısı için gereklidir. Yeni hücre üretimine destek olan ve cilt derisinin düzenli olarak yenilenmesini sağlayan yapıdadır.

B12 vitamini unutkanlık sorunlarını önler. Alzheimer ve demans hastalık riskini azaltır.

Depresyonu önler ve etkilerini azaltan özelliktedir.

Meme, kolon, prostat ve akciğer kanserlerine karşı koruyucu etki sağlar.

Tansiyonu düzenler ve kolesterolün düşmesinde etkilidir.

B12 vitamini yorgunluk ve bitkinliği azaltır. Daha enerjik ve canlı hissetmenize yardımcı olur.

B12 Vitamin Takviyesi

Orzax Ocean Methyl B12 takviye gıda olarak tüketilebilir. Yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkı sağlar. Enerji oluşumuna yardımcı olur. Kırmızı kan hücresi oluşumunu sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Hücre bölünmesinde gereklidir.

Nutrinew Saccharomyces Cerevisiae B12 Vitamini de takviye gıda olarak kullanılabilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: b12 vitamin, b12 vitamini, b12 vitamin faydaları, b12 vitamin takviyesi
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR