Bağırsak Sistemini Düzene Sokmak İçin Öneriler

Bağırsak Sistemini Düzene Sokmak İçin Öneriler

Düzensiz ve sağlıksız bir beslenme düzeni, stresli bir yaşam ve sindirim sisteminde yaşanan düzensizlikler bağırsakların düzensiz çalışmasına neden olur. Bağırsakların düzenli çalışmaması halinde şişkinlik, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemler meydana gelebilir. Bağırsakların düzenli çalışması için dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır.

Bağırsakların düzenli çalışabilmesi için günlük su tüketimine dikkat etmek oldukça önemlidir. Stresi azaltmak ve sağlıklı bir şekilde beslenmek bağırsak problemlerinin önüne geçer. Bu adımlarla birlikte bağırsak sorunlarına iyi gelecek egzersizler yaparak bağırsak problemlerine engel olabilirsiniz.

Aşırı Gazlı İçecek Tüketmeyin

Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek bağırsak problemlerinin önüne geçebilmek için atılan adımlardan bir tanesidir. Aşırı çay, kahve, alkollü ve gazlı içecek tüketiminden kaçmalısınız. Bunun yanı sıra sigaradan uzak durmak ve gereksiz ilaç kullanma son derece önemlidir. Düzenli su içme alışkanlığı bağırsakların daha rahat ve düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Aşırı miktarda çay, kahve gazlı içecek tüketmek yerine su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Su bağışıklık sistemini düzenleyen ve vücudu koruyan bir içecektir. Özellikle masa başında ve yoğun bir çalışma temposuna sahipseniz masanıza su koyarak düzenli su içme alışkanlığı edinmelisiniz.

Tempolu Yürüyüş Yapın

Sağlıklı hareket etmek bağırsakların sağlıklı işlemesi açısından oldukça önemlidir. Masa başı hareketsiz çalışma düzeni mide ve bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini zorlaştırır. Haftada en az 3 gün 20-30 dakika kadar yapılan tempolu yürüyüş bağırsak hareketlerini ve metabolizmayı düzenleyecektir. Bunun yanı sıra bağırsak hareketlerinin sağlıklı çalışması için yüzme sporundan da yararlanabilirsiniz.

 Lifli Gıdalar Tüketin

Yüksek lif içeren beslenme, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesini sağlar. Lifli gıdalar ayrıca sindirim bozukluklarının düzenlenmesinde de etkilidir. Bu nedenle lifli gıdalar tüketerek bağırsak sisteminizi düzenleyebilirsiniz.

Düzenli Probiyotik Tüketin

Probiyotikler bağırsak sistemini düzenler. Bağışıklığı güçlendirir ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Besinlerin içerisinde yer alan alerjenlerle savaşır ve zararlı maddelerin temizlenmesinde etkilidir. Bu nedenle her gün düzenli olarak probiyotik tüketilmesinde fayda vardır.

Forbiome Adult Probiyotik 10 Milyar 10 Saşe bir kapsül 10 milyar probiyotik mikroorganizma içermektedir. Probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini destekler. Yetişkinlerde günde 1 kapsül kullanılması önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bağırsak sistemi, bağırsak sistemini düzene sokmak için öneriler, bağırsak sistemi nasıl düzene sokulur, bağırsak sistemine neler zarar verir, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR