Bağırsaktaki İyi Bakteriler Nasıl Çoğalır?

Bağırsaktaki İyi Bakteriler Nasıl Çoğalır?

Bakteri denildiğinde her ne kadar akla zararlı olanlar geliyor olsa da insan vücudunda mutlaka olması gereken bakterilerde vardır. Bunlar faydalı bakteriler olarak geçer ve vücutta ne kadar çok bulunurlarsa insan sağlığı da o kadar yerinde olur.

Faydalı bakteriler bağırsaklarda bulunur. Yaklaşık olarak 30 trilyona yakın hücrenin bulunduğu vücudumuzda faydalı bakteri sayısı 40 trilyondur. Bu bakterilerin yaklaşık olarak %70’i bağırsaklarımızdadır. Bağırsak florası adı verilen bu topluluk zararlı ve nötr gibi hallerde olabilirler. Üç grubun kendi içinde mükemmel bir dengesi vardır. Yani bize sağladığı faydalara baktığımızda iyi bakterilerin dengesinin mutlaka muhafaza edilmesi gerekir. Bunun içinde gerektiğinde takviye edici gıdalar tüketilmelidir.

Bağırsak Dostu Bakteriler Nelerdir?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi bağırsak florasının artırılmasını sağlamak sağlıklı kalmak için gereklidir. İnsanlar doğarken vajinal kanal içerisinden ilk yararlı bakterileri alır ve bu doğrultuda artık vücutta çoğalmaya başlar. Sonrasında ise düzenli ve sağlıklı beslenme bu floranın gelişimini artırır. Probiyotik içeren gıdalar bakteri sayısını artırırken hangi ürünün kullanılması gerektiğini bilmekte önemlidir. Bizim önerimiz Ligone Beta Glucan Probiotic Multivitamin 60 Kapsül, içeriğinde bulunan vitamin destekleri sayesinde vücuttaki faydalı bakteri sayısının artmasına yardımcı olur. Özellikle kışın çocuklar ve yetişkinlerin düzenli kullanımı hastalıklara yakalanmayı engelleyecektir.

Probiyotiklerin Görevleri

Probiyotikler bağırsak florasındaki zararlı bakterilerin tüketimini sağlar ve zararlı maddelerin vücutta çoğalmasının önüne geçer. Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olan probiyotikler, bağışıklık sisteminin desteklenmesine de katkı sağlar.  

Bağırsak Dostu Bakteriler Nasıl Güçlendirilir?

Bağırsak dostu bakteriler lif bakımından zengin meyve ve sebzelerin liflerin fermente olması sonucunda yaşarlar. Bunun için organik ve taze meyve tüketmek oldukça önemlidir. En çok probiyotiklerin bulunduğu yiyecekler ise yoğurt, peynir, kefir, lahana turşusu, salatalık turşusu, ayran, keçi sütü, kombu çayı, mikro yosunlar, bitter çikolata, süzme peynir, sirke, şalgam, nar ekşisi, turşu’dur. Bu besin gruplarından dengeli bir şekilde tüketildiğinde bağırsaklardaki faydalı bakteri sayısını çoğaltmak mümkün olacaktır. Bunların yanı sıra sigara içmemek ve alkol tüketmemek faydalıdır.

Takviye gıda çeşitlerimize https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: bağırsaktaki iyi bakteriler nasıl çoğalır, takviye edici gıdalar, gıda takviyesi, multivitaminler, probiyotikler, bağırsak dostu bakteriler
Ocak 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR