Balık Yağı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Balık Yağı ile İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Balık yağları her yaştan kişilerin kullanması gereken önemli bir Omega-3 kaynağıdır. Balık yağları, kişilerin beyin, göz, kalp-damar, eklem ve bedensel gelişimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Bu nedenle de sıklıkla takviye edici gıda olarak kullanılan bir yağ asididir. Ancak halk arasında balık yağı takviyesi alımıyla ilgili çeşitli yanlış bilgiler yer almaktadır. Balık yağı ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için derledik.

Balık Yağı ile Her Mevsim Sağlıklı Kal

Balık yağı kullanımı konusundaki en yaygın yanlış bilgilerden biri de yazın balık yağının alınmaması gerektiğidir. Aslında bu durum doğru olmamaktadır. Balık yağları her mevsim tüketilebilen gıda takviyeleri olmaktadır. Bu nedenle de her yaş grubundan kişinin bu gıda takviyesini tüketmesi önerilmektedir. Çünkü vücudumuz kendi başına Omega 3 üretme konusunda sorun yaşamaktadır. Bu kapsamda da yaz kış demeden balık yağının kullanılması önerilmektedir.

Balık Yağı Kilo Aldırır Mı?

Toplum içinde en çok bilinen yanlışlardan bir diğeri ise balık yağının kilo aldırdığı yanılgısıdır. Halk arasında pek çok kişi balık yağlarının kilo aldırdığını düşünmektedir. Ancak bu doğru olmamaktadır. Çünkü Omega- 3 gıda takviyeleri kilo aldırmamakta, aksine sağlıklı bir yaşam sunması açısından kilo verilmesi konusunda etkili olmaktadır. Bu nedenle de pek çok uzman diyet esnasında balık yağını önermektedir.

Balık Yemek Balık Yağı Kullanmaktan Daha İyi

Balık mevsimi geldiğinde her yaş grubundan kişinin balık tüketmesi önerilmektedir. Çünkü, balık tüketmek vücut için gerekli olan protein ve yağ asitlerinin alımında yardımcı olmaktadır. Fakat, sadece balık tüketerek Omega-3 ihtiyacınızın karşılanması mümkün olmamaktadır.  

Bunun ana nedeni ise her bir bireyin Omega-3 ihtiyacının farklı olmasıdır ve balıkların direkt olarak bu katkıyı sağlayabilmesi pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de kişilerin öncelikle balık tüketimlerine dikkat etmeleri ardından VeNatura Ultra Omega 3 gibi gıda takviyelerini kullanması önerilmektedir. Çünkü, insan vücudu yeteri kadar omega-3 üretememektedir ve balıklardan da tüm ihtiyacın karşılanması pek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle de takviye edici gıdalara başvurulması gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: balık yağı, balık yağının faydaları, balık yağı hakkında bilinmeyenler, balık yağı kilo aldırır mı, sağlıklı yaşam, takviye edici gıdalar
Haziran 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR