BB ve CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB ve CC Krem Arasındaki Farklar Nelerdir

Güzel bir cildin hayalini hepimiz kurarız. Ancak maalesef tam anlamıyla pürüzsüz bir cilde sahip olmak oldukça zordur. Fakat sayısız makyaj ürünü ve kusurları kapatmaya yarayan bakım ürünleriyle pürüzsüz bir cilde sahip değilsek üzülmemize gerek kalmamaktadır.

Cildimizi pürüzsüz bir görünüme kavuşturacak ve tonunu dengeleyecek en başarılı ürünler ise BB krem ve CC krem olmaktadır. BB krem ve CC kremler gün geçtikçe popülerliği artan ve çoğu kadının günlük makyajına baz oluşturan kremlerdir. Adından sıkça söz edilen bu iki krem yeri geldiğinde birbiriyle karıştırılabilmektedir. Bu sebeple bu yazımızda sizler için BB ve CC krem farkı nedir sorusunu cevapladık. Bu soruyu cevaplamak için BB krem ve CC krem nedir? tek tek inceleyebiliriz.

BB Krem Özellikleri Nedir?

BB krem cildimizdeki kusurları kapatırken aynı zamanda cilde bakım yapan bir kremdir. Uzak Doğu makyaj trendlerinden gelen pürüzsüzlüğe verilen önemden yola çıkılarak üretildiği gerçeğinin yanı sıra BB krem fondötene göre çok daha doğal durmasıyla da dikkat çekmektedir. BB kremler temelde cildi nemlendirir, cildi güneşten korur ve bakım yaparak cildinize kusursuz bir görünüm kazandırır.

BB kremler genel olarak SPF20 oranında güneş koruyuculuğuna sahiptir. Cilt tonunu eşitlerken BB kremler yağlı ciltler, lekeli ciltler ve sivilceli ciltler için problemleri azaltıcı bir etkiye sahip olurlar.

CC Krem Özellikleri Nedir?

CC Krem ise BB kremin aksine kapatıcılığı olan bir krem değildir. Yaygın olarak düşünülenin aksine CC krem bu noktada BB kremden ayrılmaktadır. CC krem genelde yeşil renge sahiptir. Bunun sebebi ise CC kremin ciltteki kızarıklık ve ton farklılıklarını dengelemek için üretilen yapısıdır. Cilde uygulandığında cildin rengini alan CC kremler, kızarıklık dışında sarı bölge ve kahverengi lekeleri de cilt tonuna yaklaştırarak ciltteki renk eşitsizliğini azaltır. BB krem gibi güneşe karşı koruyuculuğu olan CC kremler BB kremden farklı olarak makyaj bazı olarak da kullanılabilirler.

La Roche Posay Rosaliac CC Creme Spf 30 50 ml ve Avene Hydrance BB-Riche Creme Hydratante Teintee Spf 30 40 ml sayesinde cildinizi güneşten koruyacak bakımı günlük olarak cildinize uygularken ton farklılıklarını giderebilir ve aynı anda porlu görünümü azaltarak pürüzsüzlüğü yakalayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: bb krem, cc krem, bb ve cc krem farkı, la roche posay cc creme, avene bb creme
Eylül 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR