Bebeğiniz Gaz Sancısı Çekiyor mu?

Bebeğiniz Gaz Sancısı Çekiyor mu?

Yeni doğan bebeklerin en büyük sıkıntısı yaşadıkları gaz sancısı olur. Doğan her bebek zaman içerisinde çevresine ve yeni beslenme şekline ayak uydurmaya çalışır. Bu durumun ise sindirim sistemi üzerinde çok büyük etkisi olacaktır. Bunun için bebekler anne sütüyle beslendiklerinde ya da formül içeren mamalarla beslendiklerinde sindirim problemi yaşamaya başlarlar.

Gaz, bebekler için normal ve beklenen bir durumdur, ancak bir bebeğin gaz sancısı çekmesi hem kendisi için hem de anne baba için sıkıntılı süreci de beraberinde getirir.

Bebeklerin Neden Gazı Olur?

Bebeklerde gaz oluşumuna neden olabilecek en temel şey, meme ya da biberonla emerken hava yutmasıdır. Dolayısıyla hava sindirim sistemine gittiğinde vücuttan bir şekilde atılması gerekir. Aksi takdir mide de ve bağırsaklarda gerilmeye neden olur. Bebekler gazlarını istedikleri gibi çıkaramadıklarından dolayı da bu durumu gaz sancısı olarak yaşarlar.

Bebeğin karın kasları yeteri kadar güçlenmediğinden dolayı az hareket ederler dolayısıyla bu durumda gaz çıkarabilmekte kolay değildir

Bebeklerde gaz sancısını artıracak olan nedenler aşağıdaki gibi sayılabilir;

  • Ek gıdaya daha erken başlanması,
  • Bezinin uzun süre boyunca değiştirilmemesi,
  • Düzensiz beslenme,
  • Az ya da çok su içme,

Gaz Sancısı Ne Zaman Başlar?

Bir bebekte gaz sancısı ortalama olarak doğumdan 2–3 hafta sonrasında başlar. Bebek eğer şiddetli bir şekilde ağlıyor ve huzursuzluk yaşıyorsa bu durumda gazının olduğu açıktır. Yapılması gereken ise bebeği göğsünüze yüz üstü yatırarak sırtına yavaş yavaş vurmak olmalıdır. Bu sayede az çıkarmasına yardımcı olunur.

Sık gaz sıkışması yaşayan bir bebek için Gripe Water Dam Gaz Giderici 120 ml önerilebilir. Bitkisel formül alkolsüzdür, şeker, aroma ve renklendirici içermez. Bu nedenle takviye edici gıdalar içerisinde annelerin bebekleri için tercih edebilecekleri bir üründür diyebiliriz.

Bebeklerin gaz sıkışmaları yaklaşık olarak 3–4 ay boyunca devam eder. Bu sürenin sonunda bağışıklık sistemi çevreye uyum sağladığı ve karın kasları güçlendiği için gaz sancısı kendi kendine kaybolur.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde gaz sorunu nasıl çözülür, gaz sancısı ne zaman başlar, bebeklerin neden gazı olur, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri, anne ve bebek
Aralık 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR