Bebek Temizliğinde En Sık Yapılan 3 Hata

Bebek Temizliğinde En Sık Yapılan 3 Hata

Bebek bakımının en önemli adımlarından biri olan bebek temizliği oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bebeğin günlük hijyenik bakımını yapmak bazen ebeveynler için zor olabilir. Bebek bakımı bebeğin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Bazı durumlarda birçok ebeveyn bebek bakımı, temizliği hususunda hatalar yapmaktadır. Ancak bu hataların çoğu basit hatalar olduğu için çok kısa bir sürece öğrenilebilen ve çözüme kavuşturulan durumlardır. Bundan kaynaklı olarak sizler için ebeveynler tarafından bebek temizliği yapılırken en sık yapılan 3 hatayı kısaca derledik.

Şampuan Seçimi

Bebek temizliği, bebek hijyeni hususunda en sık yapılan hatalardan biri bebek şampuanlarının doğru seçilmemesidir. Örneğin, bebekler şampuanların gözlerini yakabileceği bilincine sahip olmadıkları için banyo esnasında gözlerini açık tutabilirler. Bu da doğru şampuan seçilmediğinde bebeklerin gözlerinin yanmasına neden olabilir.

Bu nedenle bebek bakımı esnasında Mustela Foam Shampoo Yenidoğan Konak Önleyici Köpük Şampuan gibi göz yakmayan, bebekler için özel olarak üretilen ürünlerin kullanılması gerekir.

Ellerin ve Tırnakların Temizliği

Bebeklerin dış dünyayı deneyimlemeleri için en önemli araçlardan biri elleridir. Bebekler genel olarak bir şeylere dokunarak o şeyin ne olduğunu anlamaya çalışırlar. Bu nedenle de özellikle yenidoğan bebeklerin ellerinin sürekli hareket ettiği görülür. Çünkü, bebek çevreyi tanımak ister ve bunun için de sadece ellerini kullanabilir. Ancak, bebekler neyin iyi ya da kötü olduğunu bilemeyecekleri için her yere dokunabilirler. Bu sebeple de ellerinin ve tırnaklarının düzenli olarak temizlenmesi çok önemlidir. Aksi takdirde bebek her yere sürdüğü elini ağzına, burnuna da sokacağı için mikroplara açık hale gelecektir. Fakat ellerini ve tırnaklarını temizlerken sert olunmaması ve tırnaklarının diplerden kesilmemesi önemlidir.

Yetersiz Hijyen

Ebevenylerin en sık yaptığı hatalardan biri ise bebeklerinin ne kadar sürede bir temizlemeleri gerektiğinin bilincinde olmamalarıdır. Ancak bebeklerin düzenli ve sık aralıklarla Mustela Cold Krem İçeren Besleyici Vücut Losyonu gibi vücut losyonları kullanılarak yıkanması ve bebeklerin vücutlarının ferahlatılması gerekir. Aksi takdirde bebek terleyecek, kusacak veya başka bir şey yapacaktır. Siz eğer yeteri kadar hijyenine dikkat etmezseniz hastalanacaktır. Bu nedenle de bebeklerin hijyenine dikkat edilmesi son derece önemlidir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebek temizliği, bebek bakımı, anne ve bebek, bebek cilt bakımı, bebek tırnak bakımı
Kasım 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR