Bebeklerde Burun Aspiratörleri Nasıl Kullanılır?

Bebeklerde Burun Aspiratörleri Nasıl Kullanılır

Burun aspiratörü bazen ‘nazal aspiratör’ olarak da isimlendirilmektedir. Burun aspiratörü, bebeklerin burunlarında biriken mukozanın fiziksel olarak temizlenmesi için özel olarak tasarlanmış bir küçük çekme aygıtı olarak tanımlanabilir. Bebeğin hava yollarını temizlemekte ve daha rahat nefes almasını sağlamaktadır. Temizlenen mukoza çoğu zaman ayrı bir haznede toplamaktadır. Böylece güvenli ve hijyenik bir şekilde atılabilir bir hazne edilmiş olmaktadır.

Piyasada farklı tiplerde burun aspiratörleri satılmaktadır. Ancak her birinin temel tasarım ilkesi genellikle aynı sistematiğe bağlıdır. Bir tüpe takılı olan içi boş sıkılabilir balon tarafından vakum üretilmektedir. Tüp, burun deliğine yerleştirildiğinde mukozayı emmekte ve ayrı bir haznede toplamaktadır.

Burun Aspiratörü Nasıl Kullanılmalıdır?

Burun aspiratörünü uygulayabilmek için öncellikle tuzlu su çözeltisinin hazırlanması gerekmektedir ve bunu eczanelerden burun damlası olarak temin edebileceğiniz gibi evde de hazırlayabilirsiniz. Daha sonrasında, bebeğinizi dikkatli bir şekilde battaniye üstüne yatırmanız ve rahat etmesini sağlamanız gerekmektedir. Böylelikle bir pipet yardımıyla her iki burun deliğine üç damla tuzlu su çözeltisi damlatabilirsiniz. Bu çözelti, mukozayı yumuşatarak parçalayacak ve temizleme işlemini kolaylaştıracaktır.

Ardından, Otribebe Aspiratör gibi bir aspiratör kullanarak balon içindeki tüm havayı sıkarak bir vakum oluşturmak için aspiratörü yavaşça sıkmanız gerekmektedir. Otribebe’nin kullanımı oldukça basit ve güvenlidir. Balonu bu şekilde tutarken aspiratörün ucunu burun deliğine dikkatli bir şekilde yerleştirilmesi önemli olmaktadır. Bebeğinizin burnuna zarar vermemek için probu burun deliğine çok fazla sokmamaya dikkat etmelisiniz.

Balonu bıraktıktan sonra ise aspiratörün bebeğinizin burun deliğindeki mukozayı temizlediğini tam olarak görmeseniz de rahatlıkla duyabileceksiniz. Ancak, bu işlem oldukça tuhaf ve rahatsız edici hissettirdiğinden bebeğiniz bu durumdan hoşnut kalmayacağının altının çizilmesi gerekmektedir.

Bebeğinizin burnu bebek sağlık ürünleri aracılığıyla tamamen temizlendikten sonra kalan mukozanın kuruyarak bebeğinizin cildini tahriş etmemesi için bebeğin burnunu temiz bir kağıt mendille silmeniz gerekmektedir.

Bebeğinizin burun deliklerinin iç duvarlarına zarar vermemek için bu burun temizleme işlemini bir günde dört defadan fazla tekrarlamamanız gerekmektedir. Ayrıca, aspiratörü bebeğinizi beslemeden önce uygulamanız önerilmektedir. Çünkü, aksi takdirde bebeğiniz kusabilecektir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: burun aspiratörü, burun aspiratörleri, bebek burun aspiratörü, otribebe aspiratör
Nisan 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR