Bebeklerde Cilt Kuruluğu Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde Cilt Kuruluğu Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde cilt kuruluğu zaman zaman görülebilen sorunlar arasında yer almaktadır. Genellikle ikinci aydan sonra karşılaşılan cilt kuruluğu problemleri kolaylıkla çözülebilmektedir. Bebekler için geliştirilen bebek ürünleri ile cilt kuruluğu probleminin önüne geçmeniz mümkündür.

Bebeklerde cilt kuruluğu problemleri pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Bunlardan ilki, bebeklerin ciltlerinin hassas olmasından nedeniyledir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için dış etkenlere karşı çok daha savunmasız olmaktadır. Özellikle kış aylarında kuru ve serin havadan kaynaklı olan etkiler bebeklerin ciltlerinin kurumalarına neden olabilmektedir.

Bunun önlenebilmesi için Mustela Cold Krem İçeren Besleyici Vücut Losyonu gibi ürünlerin kullanılması ve bebeğin her banyosundan sonra vücut losyonu ile cildinin nemlendirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bebeklerin ciltleri kuruyabilmekte ve bu da bebeği huzursuz edebilmektedir.

Bebeklerinin ciltlerinin kurumasının bir diğer nedeni ise nemlendirilmeyen bebek ciltleri olmaktadır. Her bebeğin belirli aralıklarla Sebamed Baby Cream Bebek Kremi gibi bebek kremleri kullanarak ciltlerinin nemlendirilmesi gerekmektedir. Diğer türlü bebek cildinin kuruması sorunu ile karşılaşılabilmektedir.

Bebeklerde Cilt Kuruması Sorunundan Kurtulma Yolları

Bebeklerde cilt kuruması sorunu sık karşılaşılan sorunlardan biri olmaktadır ve çözümü de basittir. Çünkü, en temel

 ve en basit ifade ile bebeklerde cilt kurumasının önlenebilmesi için bebeklerin ciltlerinin nemlendirilmesi gerekmektedir. Bunun sağlanması için banyo sonrası bebeğe yağlar ya da kremler sürülebilmektedir.

Bunun yanı sıra bebeklerin beslenmesi sürecine dikkat edilerek anne sütü ile beslenmesine ve anne sütünün yetmediği durumlarda da sıvı mamalar aracılığıyla bebeğin beslenmesine dikkat edilmesi önerilmektedir. Çünkü yenidoğan bebeklerin ciltleri ince ve hassas olmaktadır. Bu nedenle de cildin kalınlaşması ve daha dirençli hale gelmesi için bebeğin iyi beslenmesi gerekmektedir.

Ayrıca, bebeklerin ciltlerinin kurumaması için kıyafetlerine de dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle de cildi tahriş edebilecek giysilerin tercih edilmemesi önerilmektedir. Aksi takdirde tahriş olan cilt kurumaya da çok meyilli olabilmektedir. Bu da bebeğinizin cildinin aşırı kurumasına ve bebeğin bu durumdan rahatsız olmasına neden olabilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebeklerde cilt kuruluğu neden olur, bebeklerde cilt kuruluğu nasıl geçer, bebeklerde cilt kuruluğu nasıl iyileşritilir, cilt bakımı, bebeklerde cilt bakımı, nemlendirici ürünler, bebekler için nemlendirici losyon, bebek yağı
Eylül 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR