Bebeklerde Emzik Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Emzik Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Emzik konusu, bebeğinin bakımından sorumlu olan her ebeveyn için önemli ve merak konusudur. Çünkü bir bebek emzik kullanmaya başlamadan önce ailenin kafasındaki soru işareti zararlı olup olmadığı konusundadır.

Peki, yenidoğan bir bebeğe emzik verilmeli mi, verilirse ne şekilde bir emzik seçilmelidir?

Bebekler doğumdan hemen sonra içgüdüsel birtakım refleksler sergilerler. Emme ihtiyacı da bunlardan bir tanesidir. Emik bir bebeğin emme ihtiyacını karşılarken kendisini güvende ve daha rahat hissetmesini sağlar. Bebek emzikle uyutulduğunda daha derin bir uykuya geçebilir.

Emzik Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dişi olmayan bebekler için;

Bebeğin dişleri çıkmamışsa seçilmesi gereken emzik türü silikon olanlardır. Silikon emzikler bebeğin ağız kısmını zorlamaz, hafif ve esnek bir yapıya sahiplerdir.

Diş çıkarma döneminde olan bebekler için;

Diş çıkarma dönemine giren bir bebeğe emzik seçerken dikkat edilmesi gereken şey emzik içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bebeğin dişleri çıkmaya hazır olduğundan emziğin bu dişlerin çıkmasını engellememesi ve dayanıklı olması gerekir. Bu dönemde kauçuk emziklerin tercih edilmesi önerilir. Çünkü silikona göre daha dayanıklıdır. Bebek bu dönem içerisinde emziği ısırıp çiğnemeye çalışacağından dolayı silikon memeler bozulur. 

Emzik satın alırken genellikle üzerinde hangi yaş gurubunun kullanabileceği ambalaj üzerinde belirtilir. Ancak siz güvenebileceğiniz ve kaliteli bir emzik almayı tercih ediyorsanız sizin için aşağıda iki ürün önerimiz yer almaktadır.

Wee Baby 2'li Gece/Gündüz Damaklı Emzik 0 – 6 Ay

Ortodontik damaklı emzik yapısı, bebeğin doğal damak gelişimini destekler. Özel koruyucu kabı ile kullanılmadığı zamanlarda saklanabilir. BPA içermeyen materyalden üretilmiştir. Emzik ucu silikon; emzik gövdesi ve kapağı polipropilendir.

Wee Baby 2'li Gece/Gündüz Damaklı Emzik 6 – 18 Ay

Bebeğin doğal damak gelişimini destekleyen emzik, BPA içermez. Silikon uca sahiptir ve polipropilendir. Emziğin kullanım yaş aralığı, 6–18 aydır.

Damaklı Emzikler

Damaklı olan emzikler annenin memesini andırdığından dolayı bebeklerin en çok sevdiği modellerdir. Yeni doğduğunda tercih edilen bu tip emzikler bebek diş çıkardıktan sonra damak yapısını bozabileceğinden dolayı kullanılmamalıdır.

Bebeklerinizin ihtiyacı olan emzik ve emzik aksesuarları için https://www.dermoailem.com/ sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde emzik kullanımı nasıl olmalıdır, bebeklerde emzik kullanımı, emzik, bebeklerde ayına göre emzik kullanımı, hangi emzik ne zaman verilmeli
Şubat 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR