Bebeklerde Güneş Yanıkları Nasıl Önlenir?

Bebeklerde Güneş Yanıkları Nasıl Önlenir?

Bebek, çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin herkes güneşi belirli oranlarda sevmektedir. Ancak, her ne kadar insanlar güneşi seviyor olsa da güneş tamamıyla zararsız bir şey olmamaktadır. Bu nedenle de güneşe çıkarken dikkatli olunması ve mümkünse BioNike Defence Sun Bebek ve Çocuklar İçin Çok Yüksek Koruma Güneş Losyonu gibi güneşe ve güneş yanıklarına karşı etkili losyonların kullanılması gerekmektedir.

Güneş Yanığı Nedir?

Güneş yanığı olarak bahsedilen cilt üzerinde meydana gelen kızarıklıkların acıması durumu aslında güneşten çıkan UVB ışınlarının cilt hücrelerinin üst kısmında yani epidermis kısmını olumsuz etkilemesi sonucunda meydana gelen radyasyon yanması olarak ifade edilebilmektedir. Ancak, güneş yanıkları önlenebilen şeyler olmaktadır. Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce kullanılacak güneş kremi ya da losyonu güneş yanıklarının oluşumunu önleyecektir.

Güneş Yanığı Bebekler İçin Neden Zararlıdır?

Güneş yanığı riski her yaş grubundan insan için riskli olmaktadır. Ancak, bebeklerin ciltleri diğer insanlara göre çok daha hassas ve narin olduğu için güneş yanığı riskleri çok daha büyük olmaktadır. Çünkü, bebeklerin ciltleri yetişkin bireylerin ciltleri kadar gelişmiş ya da kalınlaşmış olmamaktadır.

Bu durumda bebeklerin ciltlerini güneş yanıklarına karşın çok daha hassas yapmaktadır. Bunun yanı sıra 15 dakikalık bir gezide bile bebeklerin ciltleri güneş yanığı olabilmektedir. Çünkü, bebeklerin ciltleri güneş ışınlarını emen bir yapıya sahiptir ve bu nedenle de çok kısa sürelerde ciltleri güneş yanığı olabilmektedir. Bebeklerin ciltleri güneş yanığı olunca da çok yoğun bir acı çekebilmektedirler. Bu bağlamda bebekleri dışarı güneşe çıkarırken dikkatli olunması önemlidir.

Bebeklerde Güneş Yanığı Olması Durumunda Ne Yapılmalı?

Güneş yanıkları her zaman ciddi sorunlar olmayabilmektedir. Bu nedenle de her şeyden önce güneş yanığının ne kadar olduğunun incelenmesi gerekmektedir. Eğer ufak tefek ve bir aciliyeti olmayan güneş yanıkları oluştuysa kremler ile sorundan kurtulmak mümkün olmaktadır. Ancak, eğer yanıklar büyük ve bebeğinizde acı çekiyorsa o zaman bir doktora gitmeyi düşünmeniz önerilmektedir. Kabartma, kusma, ateş gibi durumlar ile karşılaşılıyorsa o zaman ciddi bir güneş yanığı vakası var demektir ve bu durumda doktora gitmeniz ve gerekli önlemleri almanız önerilmektedir. Aksi takdirde kötü bir durum ile karşılaşmanız mümkün olabilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bebeklerde güneş yanığı nasıl önlenir, güneş yanığı, güneş koruyucu ürünler, bebekler için güneş koruyucu ürünleri, güneş yanığı nedir, güneşten nasıl korunmalıyız
Eylül 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR