Bromelain Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bromelain Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bromelain adı verilen bu madde özellikle taze ananaslarda bol miktarda bulunan bir maddedir. Sindirim sistemi açısından çok önemli olan bromelain sıklıkla enflamasyon gidermek için tercih edilir. Bu enzim maddesinin içerisinde asit fosfataz ve protez inhibitörleri gibi pek çok farklı madde yer alır. Çok eski dönemlerden itibaren insanlar tarafından bitkisel bir ilaç olarak tercih edilen bu enzim aynı zamanda da kozmetik sektöründe kullanılan bu enzim ayrıca Venatura Bromelain gibi takviye edici gıdalar olarak da kullanılır.

Bromelain Ne İşe Yarar?

Sindirim sistemi için çok önemli olan bromelain maddesi genellikle taze ananas meyvesinin sap bölgesinde bulunur. Bu bölgedeki protein sindirim yapan enzimlerin bir karışımıdır. Sindirim sistemi ise bir insan için son derece önemli bir sistem olarak görev üstlenir.

Ananas özü olarak ifade edilmekte olan bu enzim özütü temel anlamda birçok farklı konuda fayda sağlar. Özellikle de son zamanlarda çok sıkça insanlar tarafından ilgi gören ve çok fazla tercih edilmekte olan bu enzim özütü sağlık açısından da çok çeşitli faydalar sağlar.

Bromelain Enziminin Faydaları

Bromelain enziminin pek çok çeşitli faydası vardır. Bu faydaların her birini sıralamak ise pek mümkün değildir. Bu nedenle de sizler için bu faydalardan en popüler olanlarını derledik.

Bromelain enzimi özellikle et ve tavuk gibi ürünlerden elde edilen protein maddelerinin vücut tarafından etkili bir biçimde kullanılabilir hale gelmesi için kullanılır. Sindirim sistemine yardım etmesi nedeniyle son derece kolay bir sindirim yaşatır. Mide ağrısı, mide ekşimesi ve mide yanması gibi çeşitli mide rahatsızlıklarının giderilmesi konusunda aktif rol alır.

Enfeksiyon, yaralanma veya fiziki olarak zedelenme durumlarında ve sonrasında meydana gelebilecek iltihapların tedavisinde kullanılabilir. Fiziki nedenlerden kaynaklanan spor sakatlanmaları, ameliyat sonrası durumlar veya başka nedenlerden ötürü medyana gelebilecek ödemlerin kısa sürede iyileşmesi ve ağrıların giderilmesinde çok etkilidir. Virüsler ve vücutta bulunan mikroplar ile savaşarak kan pıhtılaşmasına engel olmakta hatta nefes rahatsızlıkları arasında sayılan çeşitli hastalıkların ya da rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: bromelain nedir, bromelainin faydaları nelerdir, bromelain ne işe yarar, bromelain enziminin faydaları, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR