Büyüme Çağındaki Çocukların Tüketmesi Gereken Besinler

Büyüme Çağındaki Çocukların Tüketmesi Gereken Besinler

Çocuğunuzun sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için düzenli ve sağlıklı beslenmeye ihtiyacı vardır. Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme çocuğunuzun başta fiziksel olmak üzere sosyal ve psikolojik gelişimi açısından çok önemlidir. Büyüme çağındaki çocuğunuzda vitamin ve mineral eksikliği söz konusuysa bir uzmana danışarak besin takviyesi ürünler kullanılabilir. 

İnsanların her birinin yaşam fonksiyonlarını idare edebilmeleri için 50’nin üzerinde besin öğesine ihtiyacı vardır. Üstelik bu besin öğelerinin bazılarını alabilmek için besin takviyesi ürünler kullanılması gerekecektir. Çünkü, bir insanın ihtiyaç duyduğu besinlerden olan proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineraller, vitaminler ve su gibi bütün öğeler tam anlamıyla yiyeceklerden elde edilemeyebilir. Bu nedenle de büyüme çağındaki çocukların beslenmelerine dikkat etmelerinin yanı sıra besin takviyelerine de önem vermeleri önerilir. Bunun temel nedeni ise besin maddelerinin az ya da fazla alınmasının çeşitli sorunlara neden olmasıdır.

Okul çağı beslenme programında enerji alımlarının kontrol edilmesi çok önemlidir. Çünkü, aşırı enerji alımı yani bir diğer ifade ile aşırı kalori alımı obeziteye kadar ulaşabilen çeşitli sorunlara neden olabilir. Aynı şekilde enerji alımının kontrol edilmesinin dışında bir de fiziksel aktivitelere yer verilmesi gerekir. Örneğin, büyüme çağındaki çocuğunuzun enerji alımını dengelediniz, kontrol ettiniz. Ancak evden çıkmasına izin vermiyor ya da uzun süreler televizyon, tablet gibi araçlarla ilgilenmesine izin verdiniz. Bu durum da çocuğunuzun sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Çünkü, enerjiyi dengeliyor olmanıza rağmen çocuk fiziksel aktivitelerden uzak kalacağı için daha dayanıksız bir bünyeye sahip olacaktır. Bu nedenle kısaca büyüme çağındaki çocukların gelişimi için yapılabilecek noktalardan kısa bir derleme yaptık.

Probiyotik Alımına Dikkat Edin

Büyüme çağındaki çocuğunuzun daha iyi şartlarda gelişmesi için bağışıklığının da desteklenmesi gerekir. Bu nedenle de Kidsbiotic Drops Probiyotik Damla gibi probiyotik takviyelerinin kullanılarak bağışlığın desteklenmesi gerekir.

Besin Takviyesi Kullanın

Çocuğunuz özellikle büyüme çağındaysa Sambucol Plus Kids Yummies Çiğnenebilir Form gibi birçok besinin bulunduğu besin takviyelerini kullanması ve böylelikle vücudunun ihtiyacını karşılaması gelişimi destekleyen bir yöntemdir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: büyüme çağındaki çocukların tüketmesi gereken besinler nelerdir, probiyotik, prebiyotik, vitaminler, çocuklar için probiyotik alımı, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR