Cilt Bakımı Hangi Sırayla Yapılmalı?

Cilt Bakımı Hangi Sırayla Yapılmalı

Cilt bakımı önem gerektirir. Çünkü cildinize uygulayacağınız ürünleri doğru seçmezseniz ya da sıralamasını doğru yapmazsanız cildiniz için fayda değil aksine zarar verirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre, cilt ürünlerinin sıralamasını doğru yaptığınızda etkisini kısa sürede görecek ve uzun süre boyunca sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

Her cildin kendine has özelliğinin olduğunu biliyoruz. Bunun için cilt bakım ürünleri kullanırken sıralaması ve kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru ürünü kullandığınızda cildiniz hem sağlıklı hem de parlak bir görünüme kavuşacaktır.

Aşağıda cilt bakımı hangi sıralamayla yapılır belirtilmiştir.

1. Aşama Temizleyici

Piyasada birçok markaya ait cilt bakım ürünü satılmaktadır. Cilt temizleme ürünleri cildinizdeki makyajı, kirleri ve fazla yağı alır ve bu sayede cildiniz bakım için iyi bir zemine sahip olacaktır.

2. Aşama Tonik

Bazı insanlar tonik kullanmanın cilde zararlı olduğunu düşündüklerinden dolayı uygulamamayı tercih ediyor. Ancak düşünülenin tam tersi tonik cilt gözeneklerindeki yabancı maddelerin temizlenmesini sağlarken uzun vadede gözeneklerin daralmasını sağlayarak ciltte kirlerin birikmesini önleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken husus cildinize uygun olan toniği seçmenizdir. CeraVe Foaming Cleanser 236 ml, cildin koruyucu bariyerine zarar vermeden, cildi fazla yağdan arındırmaya ve temizlemeye yardımcı köpüren temizleyicidir.

3. Aşama Lokal Bakım

Cilt bakımında genelde kısa sürede sonuç alınması hedeflenir. Bunun için bazı ürünleri kullanırken hemen sonuç beklemek yerine sabretmekte fayda vardır. Örneğin; akne kremi sürmüşseniz 5 dakika bekledikten sonra harekete geçmelisiniz.

4. Aşama Serum

Serumlar belli bir konuya odaklı olan ürünlerdir. Bunun için farklı ihtiyaçlara yönelik olan farklı serumlar vardır. Siz serum kullanırken ihtiyaca uygun olanı tercih etmelisiniz.

5. Aşama Göz Bakımı

Gözler cilt bakımının kilit noktasıdır. Belli bir yaşa kadar göz kremi kullanmıyor olsanız da yirmili yaşlara geldiğinizde artık gece yatarken olsun uygulamanız gerekir. Göz bölgesinin güzel görünmesi ve sağlıklı olması açısından göz kremleri büyük öneme sahiptir. Erken dönemde kullanıldığında ise göz bölgesindeki cildin sarkmasının önüne geçmiş olursunuz.

6. Aşama Nemlendirici ve Cilt Yağları

Nemlendiriciler cildiniz için çok önemlidir. Bu nedenle cildinizin nem ve yağ dengesini koruyacak ürünler tercih etmeniz gerekir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: cilt temizleme ürünleri, tonik, cilt serumu, cilt temizleyici, cerave krem
Eylül 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR