Cilt Bakımında Kolajen Etkisi

Cilt Bakımında Kolajen Etkisi

Son dönemlerde cilt bakımında oldukça popüler olan kalojen birçok cilt bakım ürününde karşımıza çıkmaktadır. Cilt güzelliği için oldukça önemli olan kolajen sağlıklı ve genç bir bedenin sırrı olarak karşımıza çıkmaktadır. Cilde esneklik sağlayan ve cilde genç bir görünüm kazandıran kolajen cilde pek çok fayda sağlamaktadır.

Cilt yapısının temel yapı taşlarından biri olan kolajen canlı ve sağlıklı bir cilt için olmazsa olmazdır.  Yaşlandıkça ciltte üretimi azalan kolajen cildin sıkılığını kaybetmesine ve kırışıklık görünümünün artmasına neden olur. Ayrıca, stres, uykusuzluk, kötü beslenme ile kolajen üretimi zamanla azalmaktadır. Bu nedenle genç ve güzel bir cilt görünümü için kolajen takviyesi almak oldukça önemlidir.

Kolajen Nedir?

Kolajen vücudumuzda bol miktarda yer alan en önemli yapısal proteinlerden biridir. Vücutta doğal olarak bulunan kolajen, 25 yaşından sonra azalmaya başlamaktadır. Kolajen cilt ve kas hücrelerinde yer alarak bağ ve bağ dokularını meydana getiren birleştirici bir tutkal görevi görür. Dokuların daha dayanıklı ve esnek olmasını sağlayan bir protein çeşidi olan kolajen dokuların, kasların ve kemiklerin bir arada durmasını sağlar.

Kolajen Ne Zaman Azalır?

Kolajen insan vücudunda doğal olarak bulunmaktadır. Ancak zamanla vücutta kolajen üretimi azalır. Özellikle 25 yaş sonrası vücutta kolajen azalmaya başlamaktadır. Kolajen üretiminin azalmasını sağlayan faktörler arasında çevresel etmenler, güneşe maruz kalma, sigara içme ve sağlıksız beslenme yer alır. Kolajen üretiminin azalmasıyla birlikte ciltte elastikiyet ve sıkılık kaybı, kuruluk, selülit görünümünde çoğalmalar söz konusu olabilir. Bu nedenle vücudumuzdaki kolajen üretimini artırmak için kolajen üretimini destekleyen cilt bakım ürünlerinden faydalanmak oldukça önemlidir.

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Kolajen cilt güzelliği açısından pek çok fayda sağlamaktadır. Kolajenin en önemli faydası daha sıkı, kırışıklıkları azalmış ve genç bir cilt görünümü sunmasıdır. Cilt yapısını birleştiren kolajen üretimi hızlandığında kırışıklık belirtilerinin ortadan kalkması ve sarkmış cildin toparlanması durumu söz konusu olacaktır.

Kolajen cilt sağlığını destekler. Cildin elastikiyetini artırır. Cilt kusurlarını önler ve iyileşmesine yardımcı olur. Kırışıklık oluşumunu azaltarak yaşlanmayı geciktirici etki sağlar. Kolajen cilt yapısını içten dışa destekleyen özelliğiyle cilt altına yerleşen yağ dokusunun toparlanmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan selülit görünümünü azaltır. Ciltteki kolajen seviyesini artırarak kırışıklıkları engelleyebilir, cildin daha genç ve esnek olmasını sağlayabilirsiniz.

Kolajen Üretimi İçin Gıda Takviyesi Önerileri

Ciltteki kolajen seviyesini artırarak kırışıklık görünümünün önüne geçebilir, cildin daha genç ve esnek olmasını sağlayabilirsiniz. Kolajen üretimini artırmak için yiyeceklerden destek alabileceğiniz gibi kolajen üretimini destekleyen takviye ürünlerden de faydalanabilirsiniz. En iyi kolajen takviyesi arayışındaysanız, kolajen içeren gıda takviyesi tercih edebilirsiniz.

Nutrinew Collagen Beauty Hidrolize Kolajen ile cildinizdeki kolajen üretiminin artmasını destekler. Kolajen takviyesinin yanı sıra C vitamini ve hyaluronik asit de içermektedir.

Naturalnest Collagen 30 Şase Vitamin Kompleks Çilek Aromalı kolajen peptitleri ve vitamin kompleksine sahip gıda takviyesidir. Düzenli kullanımda cilde güzellik verir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kolajen nedir, cilt bakımında kolajen etkisi, kolajenin faydaları nelerdir, cilt bakımı, güzellik sırları, takviye edici gıdalar
Haziran 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR