Cilt Güzelliğinin Korunması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt Güzelliğinin Korunması İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Herkes cildinin güzelliğinin korunmasını istemektedir. Kimse yaşlanmak, sivilcelenmek, yüzde, cilde sarkmalar yaşamak istememektedir. Bu nedenle de bu yazı da sizler için cilt güzelliğinizin korunabilmesi için dikkat edebileceğiniz birkaç şeyden bahsedeceğiz.

Cildinize Çok Fazla Yüklenmemeye Özen Gösteriniz

Ağır temizleyicilerle cildinizi arındırmak isterken, cildin doğal yağlarını da ortadan kaldırmanıza sebep olarak cilt bariyerini yok edebilirsiniz. Bu nedenle başlangıç olarak kullanacağınız makyaj temizleme sularının, hafif yapılı olmalarına dikkat ederek cildi fazla kirden temizleyebilir ve bunun içinde ağır temizleyici, arındırıcı ürünler kullanmanıza gerek kalmamasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda da cilt lekelerinizin azaltılması adına La Roche Posay Effaclar Peeling Etkili Leke Karşıtı Serum 30 ml gibi ürünler kullanarak cilt lekelerinizden de kurtulabilirsiniz.

Boyun ve Dekoltenizi İhmal Etmeyin

Cilt bakımınızın tamamlanabilmesi için sadece yüz bakımın gerekli olduğunu düşünüyorsanız çok büyük bir yanılgının içindesiniz demektir. Çünkü, yaşlanma belirtilerinin kolayca ortaya çıktığı boyun ve dekolte bölgenizi de ihmal etmemeniz gerekmektedir. Unutmayın, bakım rutininize ekleyeceğiniz sıkılaştırıcı bir krem, gençliğinizi korumanın anahtarı olabilir.

Cep Telefonlarınıza Dikkat Edin

İlk başta şaşırtıcı bir öneri gibi gözükse de cep telefonlarına dikkat etmek cilt güzelliğinizi koruyabilmeniz için önemli olmaktadır. Çünkü, Yüz çevrenizde sivilcelenme varsa bunun sebebi cep telefonunuz olabilmektedir.

Her gün ordan oraya koyduğunuz cep telefonunuza bir de yüzünüzdeki kir, makyaj ve yağ kalıntıları eklenince, bakteri açısından saatli bombaya dönüşen bu minik yardımcınız, cildinizin düşmanı haline gelebilmektedir. Bu nedenle sık sık telefon ekranınızı temizleyerek yüzünüzü ekstra kire karşı korumanız cilt güzelliğiniz açısından hatırı sayılır bir etkiye sahip olacaktır.

Uyku Alışkanlarınızı Düzenleyin

Yan yatmak ya da sürekli bir tarafa dönük uyumak cildinizde sarkmalara ve erken yaşlanmaya sebep olabilmektedir. Eğer düz uzanma alışkanlığını elde edemiyorsanız kırışıklık önleyici yastıklardan veya ipek bir yastık kılıfından yardım almanız cilt güzelliğiniz için önemli olabilmektedir.

Agresif Eksfoliasyondan Uzak Durmaya Özen Gösterin

Her ne kadar ultra güçlü peeling ve eksfoliasyon ürünleriyle cildinize bakım yapmak ultra arınmış ve ferah bir his verecekmiş gibi geliyor olsa da cildiniz bu uygulamayla fazlasıyla hırpalanabileceğiniz unutmamanız gerekmektedir. Bu adımın amacının aksine cildinizde pütürler, kuruluk, hassasiyet ve kızarıklık meydana getirebileceğini aklınızda bulundurmanızda fayda vardır. Haftada birkaç kez kullanabileceğiniz günlük eksfoliasyon pad'leriyle cildinizi yormadan yenileyebilirsiniz.

 

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, cilt koruması, bakım
Şubat 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR