Cilt Onarımını Hızlandırmak İçin Yapılabilecekler

Cilt Onarımını Hızlandırmak İçin Yapılabilecekler

Cilt onarımı cildimizde herhangi bir yaralanma olduğunda cildimizin kendisini tedavi etmek için belli başlı işlemleri harekete geçirmesiyle ya da dışarıdan desteklerle sağlanabilir. Vücudumuz kendi kendine kanın pıhtılaşmasını veya yaranın kabuk tutmasını sağlayarak cildimizdeki yaraları geçirebilmek için destek sağlar. Bunun yanı sıra cildimizdeki yaraların geçmesi ile yara izleri tedavisinin ve cilt onarımının hızlanması için çeşitli ilaç ve yöntemlerle destek de sağlanabilir.  

Cilt Onarımı Süreci

Hazırlık Aşaması

Birinci hazırlık aşaması yaralanmanın ardından gelen ilk iki ila dört gün arasında gerçekleşen süreçtir. Bu süreçte her şeyden önce kanama durdurulmalı ve cildin yaralı bölgesi temizlenmelidir. Bunun sebebi, yaralanma bölgesinde olabilecek olası bir iltihaplanmayı engellemektir. Bu aşamanın sonlarına doğru kandaki antikorlar cildin o bölgesine doğru yoğunlaşarak pıhtılaşma sağlayacaktır.

Onarım Aşaması

Onarım süreci ise yaralanma sonrasındaki on beş güne kadar dayanan süreçtir. Bu noktada, yaralanan bölgedeki küçük damarlar yeniden inşa edilir, kolajen lifleri sentezlenmeye başlanır ve yeni bir doku oluşumu sağlanır.

Bu aşamada, ciltteki en üst tabakada yeniden oluşan doku bir epiteldir. Bu sayede aktif hale gelen çok sayıdaki hücre ve molekül yaranın iyileşmesini hızlandıracaktır. Epitel aynı zamanda ciltteki görünümün de yenilenmesini ve iyileşmesini sağlayan unsurdur.

Olgunlaşma Aşaması

Olgunlaşma aşaması esnasında kolajen ve elastin lifleri gittikçe yoğunlaşır. Cildi yapılandırmak için bu aşamanın önemi büyüktür. İki ay ile iki yıl arasında sürebilen bu süreçte cildin direnci ve esnekliği artar. Yaralanan bölge zamanla eski haline döner.

Yaraların Onarılması İçin Ne Yapılabilir?

Yaralanan bölgenin ilk anda uygulanan ilk yardım bakımının önemi yadsınamaz. Bu noktada ilk olarak yaradaki kan akışı durdurulmalı, yara temizlenmeli ve mikroplardan arındırılmalıdır. Sonrasında ise düzenli olarak yapılacak bakımın bütün iyileşme sürecini etkileyeceğini unutmamalısınız.

Bu süreçte UV ışınlarından korumanız gereken yara bölgesini özellikle günlük cilt bakımınızın bir parçası olarak temiz tutmalısınız. Buna ek olarak başlangıçta günlük ve sonrasında da doktor tavsiyenize uygun şekilde kullanabileceğiniz yara kremleri cilt onarımınızı destekleyecektir. Bepanjel Yara İyileştirici Jel ile cildinizde oluşan yaraların en zahmetsiz şekilde geçmesini, yara izinin en aza indirilmesini sağlayabilir ve cilt onarımını destekleyebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: cilt bakımı, cilt onarımı, cilt onarım süreci, güzellik sırları, bakım önerileri
Ekim 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR