Cilt Tipine Göre Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?

Cilt Tipine Göre Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı

Cildimize rutin bir bakım planlaması oluştururken dikkat etmek gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunların en başında da cildinizin tipi gelir. Çünkü cilt öyle bir yapıdır ki herkeste farklı özellikler barındırabilir. Bunun için cildiniz söz konusu olduğunda kullanacağınız ürünler konusunda önce cildinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bu güneş ürünleri seçiminde de geçerli olan bir durumdur.

Güneşten gelen ışınların zararlı etkileri vardır. Bu da her ciltte farklı sorunlara yol açabilir. Cildin korunmasını sağlamak için ise güneş kremleri olmazsa olmazdır. Aşağıda hangi cilt tipinin ne tür güneş kremi kullanması gerektiğine dair bilgiler yer almaktadır.

Yağlı Ciltlere Özel Güneş Kremleri

Yağlı ciltlerin en önemli özelliği, cildin yağ dengesinin aniden değişmesidir. Yağlı ciltler olması gerektiği gibi bakıma alınmazsa siyah nokta oluşturmaya daha meyillidir. Bu nedenle yağlı ciltlerin güneşten korunmaları şarttır. Güneş kremlerinin yağlı olması ise bu tip krem tercih edenlerin daha dikkatli olmasını gerektirir. Avene Cleanance Spf50+ Yağlı Ciltler için Renkli Güneş Koruyucu 50 ml güneşe çıkmadan önce yüz ve boyun bölgesinde kullanılır. Suya dayanıklıdır.

Hassas Ciltlere Özel Güneş Kremleri

Adından da anlaşacağı üzere cildin hassas olması demek anlık reaksiyon göstermesi demektir. Bu tip ciltler bazı ürünlere karşı ani hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle hassas ciltlere özel güneş kremi tercihi yapılması gerekir. Hassas ciltler güneşten en fazla etkilenen cilt tipi olduğu için güneş kremi sürmeden güneşe çıkılmaması tavsiye edilir. BioNike Defence Sun Spf 30+ Mineral Güneş Kremi 100 ml, hassas ve çok hassas ciltler için SPF30 faktörlü mineral güneş kremi tercih edilebilir.

Kuru Ciltlere Özel Güneş Kremleri

Kuru ciltler güneşten çok fazla etkilenirler. Cildin kuru olması güneşten gelen zararlı ışınlara karşı daha hızlı tepki vermesi demektir. Kuru ciltler güneş kremi kullanmaması halinde leke, kırışıklık ve cildin esnekliğinin kaybedilmesiyle karşı karşıya kalacaktır. Dermoskin Acne Mat Face Protection Gel Cream Spf 50+ 50 ml cilde ipeksi bir etki yaratır

Güneş kremi çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: avene güneş kremi, güneş kremi, dermoskin güneş kremi, bionike güneş kremi, renkli güneş koruyucu
Temmuz 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR