Ciltte Gözenekleri Azaltmanın 3 Yolu

Ciltte Gözenekleri Azaltmanın 3 Yolu

Yaşlandıkça vücudumuz daha az Elastin ve Kolajen üretir. Bu ikisi olmadan ise cildimiz çok daha az esnek hale gelir ve sarkmaya başlar. Kolajenin görevi gözenek duvarlarını güçlendirerek onları daha sıkı hale getirmektir.  Bu yüzden yaşla birlikte eksildiğinde gözeneklerimiz de genişlemeye başlar! Daha da kötüsü, bu genişlemiş gözenekler yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkandığında siyah nokta ve akneler oluşabilir. Bakteriler bu ikisiyle temas ettiğinde sivilce oluşur.  Dolayısıyla, ergenlikle alakalı olduğunu düşündüğümüz sivilceler, 30’lu ve 40'lı yaşlarımızı doldurduğumuzda bizi rahatsız edebilir.

Gözenek boyutunuz genetik olduğu için yapısını değiştiremezsiniz, ama uygulayacağınız bir dizi önlem var. Bu önlemler sadece gözenek boyutunu küçültmenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı da sağlayacak.

1.Peeling yapan bir temizleyiciler kullanın

Tıkanmış gözenekler daha büyük görünür.  Dolayısıyla, siz gözenekleri açtığınızda sivilcelerin boyutlarını küçültme konusunda adım atmış olursunuz. Peeling etkisi yapan temizleyiciler kullandığınızda cildinizi pürüzsüzleştirmeye yardımcı olur ölü cilt hücrelerini de temizlemiş olursunuz. Sivilceye daha yatkın olanlar için bu temizleyicileri şiddetle tavsiye ediyoruz.  

2.Günlük Güneş Kremi Kullanın

Muhtemelen bunu defalarca kez duydunuz. Erken cilt yaşlanmasının bir numaralı nedeni güneştir. Güneş kremini ne kadar az kullanırsak, kolajenimiz o kadar çabuk parçalanır cildin sarkmasına ve gözeneklerin genişlemesine neden olur. Günlük nemlendirici veya fondöten kullanmayı seçip seçmemeniz size kalmış, fakat güneş kremi kullanmak çok önemlidir.

BIODERMA Kid Mousse 150 ml, Cilt yüzeyini UVA/UVB ışınlarına karşı koruyan (filtre sistemleri) Photoderm KID, hücreden başlayan koruma sağlar. Ürün güneş ışınlarına maruz kalındığında, cildin kendi koruma mekanizmalarının harekete geçirilmesine destek olur. Photoderm KID, hassas çocuk cildinin, zararlı UVB ışınlarının sebep olduğu zarara karşı kendi korumasını güçlendirmesine yardımcı olur.

3.Retinol

Cilt bakımı dünyasının yaşlanmayı geciktirici bileşeni olan retinol, sadece yaşlanma belirtilerini yavaşlatmadığı aynı zamanda yağ üretimini azalttığı ve daha pürüzsüz bir cilde yol açtığı bilinmektedir.

Cildimiz henüz daha parlak ve daha pürüzsüzken bakım ikinci planda kalıyor olabilir, ancak bu dönemde cilde gerekli özeni göstermediğinizde ileriki yaşlarda yapabileceğiniz çok fazla şey yoktur.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: gözenek, gözenek azaltma, peeling, retinol, retinol krem
Ekim 05, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR